2021-10-13 15:59:00 | Noodkap Julianaboom Doelenplein Schoonhoven
  •  

keer gelezen


SCHOONHOVEN • De Julianaboom op het Doelenplein in Schoonhoven wordt donderdag 14 oktober gekapt. De gemeente heeft tot deze noodkap besloten in verband met de openbare veiligheid. 

‘De Julianaboom bevindt zich in een onomkeerbare aftakelingsfase’, licht een gemeentewoordvoerder toe. “De boom is aangetast door een parasitaire schimmel. Daardoor is de stamvoet van de linde helemaal hol. Bij stevige wind kan de boom omvallen of kunnen takken afbreken. Vandaag -woensdag 13 oktober- is de vergunning voor de kap afgegeven’. 

Zowel de Historische Vereniging Schoonhoven als de Oranjevereniging Oranje Boven Schoonhoven zijn volgens de gemeente op de hoogte van de voorgenomen kap: ‘Zij ondersteunen het besluit. Er wordt op termijn een nieuwe Koningslinde geplaatst. Daarvoor wordt nog een geschikt moment uitgekozen’. Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: