2021-10-24 07:19:00 | Kunstenares Yolanthe Zwaak viert 75e verjaardag met boekpresentatie

[ad_1]

BLOEMENDAAL Kunstenares Yolanthe Zwaak viert haar 75e verjaardag zaterdag 30 oktober met de presentatie van het boek ‘Licht en schaduw’. Om 14.00 uur neemt burgemeester Elbert Roest het eerste exemplaar in ontvangst in de Zocherlounge (Zocherlaan 1), waar ook een tentoonstelling te zien is van het werk van Zwaak, die al meer dan 35 jaar kunst vervaardigd. 

Yolanthe Zwaak werd 75 jaar geleden in Rotterdam geboren. Als hardwerkende moeder kwam zij in de eerste periode van haar leven onvoldoende toe aan tekenen, schilderen en aquarelleren. Zodra zij een potlood kon vasthouden is Zwaak gelijk begonnen met tekenen. Maar pas nadat de kinderen ouder waren geworden was ze in staat om haar passie meer te volgen. 

Zwaak heeft de lager onderwijs akte tekenen gehaald, maar tot haar spijt is het er niet van gekomen een academische opleiding in de creatieve vakken te volgen. Wel heeft ze vele zomeracademies gevolgd en aan de vrijeacademie gestudeerd. Ze heeft bij vele professionele kunstenaars veel geleerd over aquarelleren en werken met olieverf geleerd. Inmiddels woont en werkt ze al meer dan 35 jaar in Aerdenhout.

Zwaak heeft vele jaren als illustrator voor uitgeverijen gewerkt en men kan nog altijd haar tekeningen tegenkomen. Ze heeft er nog steeds veel plezier in om als vrij kunstenaar te werken. Soms werkt ze in opdracht in nauwe samenwerking met de opdrachtgever. In haar boek ‘Licht en schaduw’ laat ze een overzicht van haar werk zien. Landschappen en stillevens zijn favoriete onderwerpen, maar portretten van mens en dier kunnen op een warme belangstelling van haar rekenen. De bloemenportretten zijn een feest om naar te kijken.

Werk van haar hand is komend weekend te zien in de Zocherlounge (Zocherlaan 1). Zaterdag 30 oktober van 13.30 tot 17.00 uur en zondag 31 oktober van 12.00 tot 17.00 uur. De kunstenares is zelf aanwezig om iedereen welkom te heten en uitleg over haar werk te geven. 

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]