2021-10-24 07:39:00 | Jonathan Linger heeft draai snel gevonden bij DCV

[ad_1]

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Doelgericht. Snel. Sterk. DCV-aanvaller jonathan Linmger is het allemaal. En ook prettig: hij scoort aan de lopende band voor de zaterdagtweedeklasser uit Krimpen aan den IJssel.

“Het gaat lekker”, glimlacht de nieuwkomer van het Waalplantsoen. ‘We hebben een sterk team met een goede mentaliteit en ik voel het vertrouwen van trainer Wout Ooms. Ook dat zorgt ervoor dat ik goed in mijn vel steek.” 

Blessures
Jonathan Linger heeft in de loop der jaren al bij aardig wat clubs gespeeld. Te beginnen in de jeugd van SC Feyenoord. “Daar heb ik één jaar gevoetbald,”, vertelt de Capellenaar. “Daarna heb ik bij HWD in Overschie gespeeld, waarna we naar Capelle aan den IJssel verhuisden en ik twee jaar geen lid was van een club. Omdat ik toch weer graag wat wilde doen sloot ik me aan bij Capelle. Ik droomde er van om het eerste elftal te halen, maar door blessures redde ik dat niet. Een tandje lager schakelen was daarom verstandig. Zo kwam ik bij SVS terecht. Leuke tijd gehad daar. In die periode was Wout Ooms mijn trainer in Schollevaar. Na mijn tweede seizoen bij SVS wilde ik het weer wat hogerop proberen en koos ik voor Sparta amateurs. Dat werd geen succes, mede vanwege corona. En toen hing Wout aan de lijn. Of ik zin had om voor DCV te gaan voetballen. Ik was meteen enthousiast. En zo voel ik het nog steeds.”

In de Krimpense succesformatie geldt Linger als één van de sterkhouders in de aanval. Hij sleurt, maakt acties, verdedigt waar nodig mee en is met flink wat goals belangrijk voor het team. Met als voorlopig hoogtepunt de wedstrijd tegen Spirit, een derby die DCV na een 0-2 achterstand een 3-2 overwinning opleverde. Linger scoorde na een ‘kansloos’ eerste uur de aansluitingstreffer, waarna hij en zijn ploeg op indrukwekkende wijze over de Ouderkerkers heen walsten.

Kampioen
“Wat een geweldige middag was dat”, glundert de goaltjesdief nog na. “Zulke potjes smaken naar meer. Het is mijn droom met DCV kampioen te worden. Ik denk dat het kan, al is de concurrentie zwaar in deze afdeling. We hebben één grote troef als team: we leveren altijd strijd en gaan tot het gaatje. Voor mij geldt hetzelfde. Ik wil belangrijk zijn voor de ploeg. Een typische ‘Linger-goal’? Ha ha, dat is een doelpunt uit een snelle counter. Ik duik een gat in, wordt diep gestuurd, kom op volle snelheid en sla vervolgens toe. Is me dit seizoen al een paar keer gelukt. Ik hoop nog vaak zo te scoren.”

Jan Timmer

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: