2021-11-07 11:13:00 | Schoonhoven pakt tweede punt; Lekkerkerk heeft personele problemen

[ad_1]

SCHOONHOVEN/LEKKERKERK • Schoonhoven speelde in Dordrecht met 0-0 gelijk tegen kampioenskandidaat DFC.

Op het lastig te bespelen veld was Schoonhoven in de eerste helft de betere partij. Veel kansen creëerden beide ploegen echter niet. DFC, dat bij winst de koppositie had gepakt, drong na rust tevergeefs aan. De Schoonhovense defensie gaf geen krimp.

“In de slotfase kregen we enkele kansen om te winnen, maar met een punt ben ik wel tevreden,” vertelde Schoonhoven-trainer Raymond van der Kort. “We hebben aanvallend gespeeld. Aan wedstrijden waarin we angstig gaan verdedigen, doen wij niet.”

Lekkerkerk
Lekkerkerk reisde met exact dertien spelers af naar Meerkerk. Het hongerige Meerkerk wist wel raad met de personele problemen van de gasten en voetbalde zich probleemloos naar een 3-0 ruststand.

Het had wellicht anders kunnen lopen als Lekkerkerker Faybian Hertstein de eerste kans van de wedstrijd had benut. De aanvaller dook alleen voor de Meerkerkse doelman op, maar vergat een hoek uit te zoeken.

Na de pauze kreeg Lekkerkerk, dat in die fase best aardig speelde, nog meer mogelijkheden om te scoren. De bal wilde er echter niet in.