2021-11-07 13:10:00 | Krimpens veteranenbankje onthuld

[ad_1]










  •  

keer gelezen






KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Veteranendag werd in Krimpen aan den IJssel donderdag kracht bij gezet met concerten en de onthulling van een veteranenbankje. 

De muzikanten van het Orkest Koninklijke Marechaussee traden ‘s avonds in het Isala Theater op voor de veteranen uit de gemeenten Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel en Zuidplas. De veteranen luisterden onder andere naar fanfaremuziek, maar ook naar moderne muziek uit de Veteranen Top 50. Vooraf genoten de aanwezigen met elkaar van de ‘blauwe hap’. Na afloop was er gelegenheid om na te praten.

Première
‘s Ochtends maakten scholieren kennis met het onderwerp veteranen. De drie burgemeesters hadden diverse scholen uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de première van het concert ‘De missie, ver weg en toch dichtbij’: een meeslepend, waargebeurd verhaal van de 14-jarige Marlies en haar vader Herman, die op missie is in Afghanistan.

Voorafgaand aan het avondconcert onthulde burgemeester Martijn Vroom samen met het bestuur van Stichting Veteranen Krimpen aan den IJssel een veteranenbankje. Het staat op het Raadhuisplein.

Burgemeester Vroom: “Het bankje is geplaatst ter ere van de Krimpense veteranen. Hier ontmoeten niet alleen veteranen elkaar, maar ook andere inwoners. De veteranen kunnen hun verhalen op het bankje aan ons doorvertellen, zodat wij niet vergeten wat zij voor ons en onze vrijheid hebben gedaan.”

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]