2021-11-25 11:56:00 | Zaterdag (27 november) weer gratis boompjes af te halen in het Loetbos
  •  

keer gelezen


KRIMPENERWAARD • Opnieuw kunnen belangstellenden komende zaterdag (27 november) gratis boompjes -zaailingen- ophalen in het Loetbos.

Afgelopen zaterdag liep het storm bij de eerste uitgifte. “We hebben 300 stuks in 1,5 uur weggegeven”, meldt initiatiefneemster Yvonne Metaal. “Woensdag hebben we met een groepje vrijwilligers opnieuw geoogst. Er valt aanstaande zaterdag dan ook weer van alles uit te delen. Deze keer: berken, elzen, enkele lijsterbessen, wilgen (ook een treurwilg), esdoorn en klapbes.”

1.000 bomen
Yvonne Metaal haakte onlangs in op het plan van de gemeente Krimpenerwaard om 1.000 bomen ter beschikking te stellen aan inwoners om hen te stimuleren hun omgeving te vergroenen

De initiatiefneemster: “Ik weet zeker dat we nu aan de 1.000 boompjes komen. Ik doe er van mezelf ook nog knotwilg- en treurwilgtakken bij. Die kun je gewoon in de grond zetten en het worden bomen.”

Yvonne Metaal heeft het Krimpenerwaardse initiatief aangemeld als ‘officiële bomenhub’ op www,meerbomen.nu 

Uitgifte
De boompjes zijn zaterdag 27 november af te halen in het Loetbos, naast kanocentrum de Loet. De uitgifte is van 10.00 tot 14.00 uur.


Bronvermelding:nieuws_bron