2021-11-25 13:36:00 | Samenkomen in de Bloemendaalse Adventshut voor winterverhalen


[ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””]

[ms_row]
[ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]

BLOEMENDAAL Burgemeester Elbert Roest trapt zondag 28 november de Adventsweken af. Roest leest op deze eerste zondag van de advent een winterverhaal voor in de Dorpskerk van Bloemendaal die dienst doet als beschermende ‘Adventshut’. 

De drie opvolgende adventszondagen, steeds om 17.00 uur, zijn er verhalen, muziek en een drankje bij een wintervuur in de Dorpskerk. Op 5 december zijn Sinterklaas en Piet (op de vleugel) te gast. Op 12 december leest Elly Mulder, Straatpastor bij Stichting Stem in de Stad, voor. En op 19 december komt Jessa van der Vaart, de nieuwe predikant in Bloemendaal in de kerk op bezoek.

Op alle vier de adventszondagen om 17.00 uur staat de deur van de Dorpskerk Bloemendaal voor iedereen open om samen te komen voor verhalen, muziek, glühwein en chocomelk. Voor deze bijeenkomst is een coronatoegangsbewijs verplicht. 

Het is het negende jaar dat er in de adventstijd een ‘Adventshut’ in Bloemendaal wordt opgebouwd. Corona noodzaakt de organisatie dit jaar echter uit te wijken van de vaste plek bij Restaurant Fleurie naar de Dorpskerk van Bloemendaal op het kerkplein. De afgelopen jaren was de Adventstent bij Restaurant Fleurie elke keer weer dé plek om dagelijks samen te komen voor verhalen en muziek. Een zelfgebouwde stal met strobalen om op te zitten, een houtkachel en pannen met warme chocolademelk en glühwein. Uitgevoerd door bekende en onbekende Bloemendalers en andere buitenlui. Dit jaar in aangepaste variant in de Dorpskerk van Bloemendaal waar het gezellig wordt met haardvuur en kerstsfeer. 

[/ms_column]
[ms_column style=”1/3″ align=”left” class=”” id=””][ms_image_frame src=”nieuws_bron_image_url” border_radius=”0″ link=”nieuws_bron_image_url” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””]
[/ms_column]
[/ms_row]

[/ms_section]

[ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””]
[ms_row]
[ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]
[/ms_column]
[ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]
Bronvermelding:nieuws_bron
[/ms_column]
[/ms_row]
[/ms_section]