Artsen voeren campagne tegen intensieve veehouderij: ‘Slechte lucht is een roofmoordenaar’ | KRAAK

Een aantal artsen start in september een landelijke campagne om aandacht te vragen voor de enorme vervuiling van de lucht en de gevolgen hiervan voor onze gezondheid. Dit bijvoorbeeld in gebieden met intensieve veehouderij, zoals Oost-Brabant. Oncologisch chirurg Ignas van Bebber van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch vertelt erover: “We moeten echt stoppen met de intensieve veehouderij.”

Al het Brabantse nieuws volgen? Abonneer je dan op ons kanaal: http://bit.ly/11jJQQT.

Welkom op het YouTube kanaal van Omroep Brabant! Hier vind je nieuwsvideo’s over alle actualiteiten in en rondom Noord-Brabant, misdaad, entertainment, sport en evenementen uit de provincie. Omroep Brabant is één van de grootste regionale omroepen van Nederland.

Download de app:
iOS: https://itunes.apple.com/app/apple-store/id421375755?pt=474179&ct=omroep_brabant_youtube&mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepbrabant.android&referrer=utm_source%3Domroep_brabant_youtube%26utm_medium%3Duse_app_link%26utm_campaign%3Dfacebook_use_app

Of volg ons op:
* Website: http://www.omroepbrabant.nl
* Facebook: https://www.facebook.com/omroepbrabant
* Instagram: https://www.instagram.com/omroepbrabant
* Twitter: https://www.twitter.com/omroepbrabant

#OmroepBrabant #Nieuws #Boeren #StikstofKlink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding:

9 Comments on “Artsen voeren campagne tegen intensieve veehouderij: ‘Slechte lucht is een roofmoordenaar’ | KRAAK”

  1. Covid 19 heeft niets te maken met de boeren en hun dieren. Dit zijn weer van die figuren die zo nodig op tv willen eideltuiterij dat is een ieuw virus dat een paar maanden geleden is op gekomen en er is geen medicijn voor dus ruimen die handel.

  2. Heel helder verhaal Ignas van Bebber over extra risico van fijnstof (en de relatie met de intensieve veehouderij) op het moment dat er een epidemie zoals COVID-19 het risicogebied aandoet. De impact van de epidemie is dan direct veel groter!

  3. Kijk joodse en woonwagen mensen in de oorlog waren onder in de kolen bij het hooi anders waren deze mensen ook vergast uit geroeit door hitler heeft de overheid wal eens bij een boer een kopje koffie gedronken of dat ze stoppen moeste om boer te worden nou het op jaren van boeren rutte kijk mijn broer heeft met boeren gewerkt bij het riool en grofvuil nou zit mijn broer in een roll stoel met een Dreen in zijn lichaam.nou doe ik het eenbeetje maar ik hoop dat het niet een keer uitde hand gaat lopen kijk het grofvuil wordt steeds meer en kijk moeder en oma wees nou ik heb ook hard gewerkt maar ik heb een rug kijk wat ikheb geleerd van mijn grote broer die 45jaar ruim bij het riool en grofvuil kijk zus wij hebben hier een dikke rode knop en zoveel smeer zooi en zoveel leed .rust never sleeps JJCAle normaal uriah heep dat is de zanger van ons de oom

Leave a Reply