[25-11-2021 23:00] Chocolade-kastanjefondant – NRC

[ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”3/3″ align=”left” class=”” id=””][ms_image_frame src=”https://images.nrc.nl/pBg867Z-kpoy4ayrRiBEO0uDFiQ=/1200×627/smart/filters:no_upscale()/s3/static.nrc.nl/images/gn4/stripped/data78791713-2ad9df.jpg” border_radius=”0″ link=”https://images.nrc.nl/pBg867Z-kpoy4ayrRiBEO0uDFiQ=/1200×627/smart/filters:no_upscale()/s3/static.nrc.nl/images/gn4/stripped/data78791713-2ad9df.jpg” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””][/ms_column][/ms_row][ms_divider style=”double_line” align=”center” width=”66%” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ border_size=”1″ border_color=”#dd3333″ icon=”” class=”” id=””][/ms_divider][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Datum: 25-11-2021 23:00:00
Lokatie: assen
Provincie: Provincie Drenthe}
Bron: NRC
[/ms_column][/ms_row][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]
Meer regionaal nieuws[/ms_column][/ms_row][ms_divider style=”normal” align=”left” width=”100%” margin_top=”15″ margin_bottom=”15″ border_size=”2″ border_color=”#f2f2f2″ icon=”” class=”” id=””][/ms_divider]
[ms_row][ms_column style=”3/3″ align=”left” class=”” id=””]

Verwarm de oven voor tot 150 graden. Smelt voor de cake de chocolade in een kom of pan au bain-marie met de boter. Roer glad. Haal de kastanjecrème met het chocolade-botermengsel van het vuur en meng in een kom. Klop de eieren in een kom een beetje luchtig en los en voeg ze geleidelijk toe aan het chocoladebeslag. Giet in een beboterde en met bloem bestoven cakevorm. Bak 20 tot 30 minuten. Doe dan even de mescheck. Steek de punt van een dun mes in de cake. Trek deze er na 3 seconden uit. Als er geen beslag aan blijft zitten is de cake gaar. Zo niet, zet de cake dan nog even terug in de oven. Klop voor de crème anglaise intussen de suiker met de eidooiers in een kom tot een luchtig geheel. Schraap met een theelepel of mesje het merg uit de vanillepeul. Kook in een steelpan de slagroom met de vanillepeul en het merg en giet het over de dooiers. Verwijder de vanillepeul. Giet het terug in de pan en verwarm heel rustig al roerend het mengsel tot 58 graden of tot gewenste dikte. Ter vergelijking, denk aan een smoothie. Laat afkoelen. Serveer plakken chocolade-kastanjefondant met de crème anglaise, lobbig geslagen slagroom en de frambozen. Als u een keukenthermometer heeft, kunt u die voor dit recept gebruiken.

[/ms_column][/ms_row][ms_row]Dit artikel bevat in totaal 251 woorden.[/ms_row][/ms_section][ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Klik hier om het artikel te lezen[/ms_column][/ms_row][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Bronvermelding:NRC[/ms_column][/ms_row][/ms_section]

Leave a Reply