112 Arnhem – Militairen helpen GGD bij vaccineren tegen COVID-19 in Arnhem


ARNHEM – Defensie helpt de gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD) bij het vaccineren tegen COVID-19. Landmachtmilitairen zetten komende 5 weken een prik of ontvangen en begeleiden bezoekers. Dat gebeurt vanaf maandag in Arnhem en Barneveld. De GGD Gelderland-Midden heeft om de extra handen gevraagd.

 

Defensie had al rekening gehouden met een dergelijk verzoek. De militairen zijn daarom voor hun tijdelijke taken bij het Defensie Geneeskundig Opleidings- en Trainingscentrum (DGOTC) geschoold.

 

De inzet betreft militaire steunverlening in het openbaar belang. De ‘prikkers’ zijn afkomstig van 11 Luchtmobiele Brigade uit Schaarsbergen. Vooralsnog gaat het om 16 militairen. Ze zijn tot 4 juli beschikbaar.

 

1000 militairen
Defensie heeft sinds januari 1000 militairen uit de hele krijgsmacht beschikbaar om in te zetten op zowel test- als vaccinatielocaties. Bijspringen op COVID-testlocaties gebeurde al eerder, maar het is voor het eerst dat militairen worden ingezet op vaccinatielocaties in Nederland.Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: 112press