2020-10-29 09:02:19 | Twee doden en gewonden door mesaanval nabij kerk in Nice

[ad_1]

Door een mesaanval nabij een kerk in de Franse stad Nice zijn donderdagochtend zeker twee mensen om het leven gekomen. Ook raakten meerdere mensen gewond. Dat melden internationale persbureaus. De burgemeester van de stad zegt dat „alles lijkt te wijzen op een terreurdaad”.

De aanval zou rond 09.00 uur ‘s morgens hebben plaatsgevonden nabij de Notre-Dame-kerk in het centrum van de stad. De politie heeft iemand met een mes aangehouden. Hierbij zouden schoten zijn gelost. De dader is overgebracht naar het ziekenhuis, meldt de burgemeester van Nice.

De Franse antiterrorisme-aanklager heeft een onderzoek geopend naar de aanval. Omstanders wordt gevraagd het plaats delict te mijden. „Geen paniek, de situatie is onder controle”, schreef de lokale politie even voor tienen op Twitter. De minister van Binnenlandse Zaken heeft een crisisoverleg belegd.

Over het motief voor deze aanval is nog niets bekend. Wel is het de tweede ernstige mesaanval op straat in Frankrijk in korte tijd. Eerder deze maand werd geschiedenis- en aardrijkskundeleraar Samuel Paty (47) door een terrorist werd onthoofd op straat nadat hij in een les spotprenten van de profeet Mohammed liet zien. Daarop is president Emmanuel Macron een offensief gestart tegen „de islamisten”.



[ad_2]

[sc name=”link-naar-bron” sourcelink=https://www.nrc.nl/nieuws/2020/10/29/dode-en-gewonden-door-mesaanval-nabij-kerk-in-nice-a4017881]

[sc name=”bronvermelding”]

Leave a Reply