2020-10-29 09:56:49 | Incident op IJburg College: Jongen bedreigt medeleerlingen met mesEen leerling van het IJburg College heeft maandag een groepje medeleerlingen bedreigd met een mes. De jongen is geschorst en is overgedragen aan de politie. De schooldirectie zegt dat de aanleiding buiten de school ligt. In eerste instantie sprak de directeur over een stanleymes, maar volgens familieleden en betrokkenen gaat het om een veel groter mes. Ook zou de jongen kopstoten hebben uitgedeeld.

De jongen zou een groepje hebben bedreigd in een kleedkamer bij het gymlokaal en het mes zelfs op de keel van verschillende meisjes hebben gezet. Volgens familieleden heeft één van de slachtoffers een hersenschudding opgelopen na een kopstoot. Ook zou er een telefoon kapot gegooid zijn. De politie zegt alleen de zaak te onderzoeken en wil verder niets kwijt over de zaak.  

De schooldirecteur Jolanda Hogewind heeft een brief geschreven aan de ouders. Volgens de directeur gebeurde de bedreiging bij het gymlokaal na verschillende mails en apps die in het weekend zouden zijn verstuurd. 

De situatie was volgens de directeur snel onder controle. De slachtoffers zijn nadien opgevangen en krijgen de benodigde begeleiding. De overige leerlingen en hun ouders van de betrokken klassen zijn maandag direct geïnformeerd.

Hogewind benadrukt dat het incident op het IJburg College een uitzondering betreft. ‘Wij zijn ons bewust dat ondanks alle preventieve maatregelen die wij als school treffen helaas niet alles voorkomen kan worden’, schrijft ze aan de ouders.

Betrokkenen en leerlingen zijn erg verbolgen over het feit dat alleen werd gesproken over een stanleymes. De directeur zegt nu dat onduidelijk is om wat voor mes het gaat. Ze wil in gesprek met de families. Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: AT5

Leave a Reply