2020-10-29 10:25:00 | Demonstratie op de Grote Markt voor in beslag genomen hond ‘Mr Bigg’ geannuleerd | Haarlems WeekbladHAARLEM Voor vrijdagavond stond op de Grote Markt in Haarlem een demonstratie gepland met als doel de in beslag genomen hond ‘Mr Bigg’ weer te laten terugkeren naar zijn eigenaar. De demonstratie was opgezet door de actiegroep ‘Free Mr Bigg’, zonder dat de eigenaar hier achter stond.

De eigenaar reageerde vanmiddag op de demonstratie via een video op Facebook. “Ik wil dit absoluut niet!”, reageerde hij resoluut. “Hiermee krijg ik mijn hond niet terug. Ik wil dit op een rustige manier uitzoeken en niet op zo’n manier. Ik sta niet achter deze demonstratie.”

De afgelopen week ontstond er commotie rond de hond, nadat deze in beslag werd genomen door de politie. Handhavers van de gemeente hadden eerder geconstateerd dat het welzijn van de hond in het geding was. Zij namen contact op met de politie die het dier in beslag nam. 

Al snel na de in beslagname reageerden diverse buurtgenoten op social media. Ook circuleerden diverse filmpjes op sociale media over de hond. De inbeslagname zou volgens hen ongegrond zijn en berusten op onwaarheden. Via een petitie, die inmiddels bijna tienduizend keer getekend is, proberen ze om Mister Bigg terug bij zijn baasje te krijgen.

Ook is er een gesprek geweest met de burgemeester van Haarlem. Die blijkt niets te kunnen doen aan de situatie van de hond. Het is aan de officier van justitie wat er met de hond gaat gebeuren. Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: Haarlems Weekblad

Leave a Reply