2020-10-29 14:14:30 | Tot 8 jaar cel voor twee mannen voor het beramen van aanslagen in RotterdamDe twee Marokkaanse mannen hadden het gemunt op willekeurige burgers en een politiebureau. Ze waren met dat doel speciaal naar Nederland gekomen. 

Lees ook: [article:https://www.rijnmond.nl/nieuws/171064/Rotterdamse-terreurverdachten-planden-aanslagen]

Uit de telefoongegevens van de verdachten bleek dat ze online handleidingen over wapens en het vervaardigen van explosieven bezochten. Daarnaast bekeken ze video’s over de aanslagen in Berlijn, Parijs en Luik en over het plegen van aanslagen met vrachtwagens.

Uit Facebook-chats blijkt ook dat ze wapens wilden kopen om ‘met toestemming van god’ het ‘slaan’ van de Nederlandse veiligheid voor ogen hadden. In diezelfde chat werd behalve een foto van politiebureau Veranda, een filmpje gevonden van het tweetal op de Erasmusbrug. Dit betrof een afscheidsvideo waarin zij zingen over het sterven als martelaar. 

Lees ook: [https://www.rijnmond.nl/nieuws/191589/Rotterdamse-terrorismezaak-uitgesteld]

Beide mannen zijn ook veroordeeld voor andere strafbare feiten. Een van de mannen stal bij een gewelddadige roofoverval een gouden ketting. Hij krijgt in totaal 8 jaar cel. De tweede veroordeelde verrichte ernstige vernielingen in de penitentiaire inrichting waar hij verbleef. Naast zeven jaar en negen maanden cel die hem is opgelegd, moet hij ruim 33.000 euro schadevergoeding betalen. Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: RTV Rijnmond

Leave a Reply