2020-10-29 14:58:00 | BUUV Haarlem viert 10-jarig bestaan met foto-expositie | Haarlems Weekblad

[ad_1]

HAARLEM Bewonersplatform BUUV Haarlem bestaat 3 november 10 jaar. Wat in 2010 geleden begon als een klein burgerinitiatief is uitgegroeid tot een instantie van naam in Haarlem. BUUV is hét bewonersplatform voor en door inwoners van Haarlem en omstreken. Via BUUV kunnen Haarlemmers elkaar ontmoeten, samen iets ondernemen of elkaar helpen.

Bij de oprichting in 2010 werd er in eerste instantie een pilot gestart in Haarlem Centrum en Oost en vanaf 2012 is BUUV te vinden in alle stadsdelen. BUUV groeide van een mooi idee naar een platform dat niet meer weg te denken is uit de Haarlemse samenleving. Met een heel eigen gezicht en aanpak is het motto vanaf dag één: hulp én gezelligheid, voor elkaar en met elkaar, met gesloten portemonnee. En dat staat nog steeds als een huis. Inmiddels zijn er ongeveer zevenduizend Haarlemmers ingeschreven bij BUUV en worden er ruim drieduizend matches per jaar behaald.

Om het 10-jarig jubileum te vieren heeft BUUV aan de Haarlemse fotograaf Jaap Kroon opdracht gegeven om zijn artistieke invulling te geven aan een aantal BUUV activiteiten. Hij heeft hierbij gekozen voor een jaren ‘60/’70 styling en setting, de jaren waarin elkaar helpen heel gewoon was. Het is een prachtige fotoreeks geworden. Vanaf vrijdag 30 oktober is de expositie te bewonderen bij Hart in Haarlem. Vanaf februari 2021 gaat de expositie op reis door de stad en zullen de foto’s op verschillende plekken in Haarlem tentoongesteld worden.

De expositie is vanaf 30 oktober te bezichtigen bij Hart, Kleine Houtweg 18, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.haarlem.buuv.nu

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]

Leave a Reply