2020-10-29 18:01:17 | Burgemeester Halsema: 'Gemeente en politie extra alert na aanslagen Frankrijk'Burgemeester Halsema heeft naar aanleiding van de aanslag in Nice van vandaag contact gehad met de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV). In een brief aan de gemeenteraad schrijft Halsema dat de NCTV heeft aangegeven om het dreigingsbeeld in Nederland niet te wijzigen.

In de Franse stad Nice zijn vandaag drie mensen om het leven gekomen bij een terroritische aanslag. De twee vrouwen en een man werden met een mes gedood in en nabij een kerk in de stad. Twee weken gelden werd in een voorstad van Parijs leraar Samuel Paty onthoofd door een moslimextremist.

‘Dergelijke aanslagen raken aan het veiligheidsgevoel van de stad, omdat een aanval door een extremist ook hier niet ondenkbaar is. De gebeurtenissen vereisen een ieder om waakzaam te blijven en dat vraag ik ook nu weer aan u’, schrijft Halsema in de brief aan de gemeenteraad.

Het dreigingsbeeld in de stad wordt volgens haar de komende tijd actief gemonitord en de gemeente en politie zullen extra alert zijn. Halsema: ‘Naar aanleiding van de moord op de Franse docent was al geïntensiveerd overleg tussen het college en vertegenwoordigers van het onderwijs in Amsterdam. De aanslag in Nice geeft ook reden het bestaande contact met de Amsterdamse religieuze leiders verder te intensiveren.’

Namens het stadsbestuur heeft de burgemeester condoleancebrieven aan de burgemeester van Nice en de burgemeester van Parijs gestuurd.Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: AT5

Leave a Reply