2020-10-29 19:12:00 | Remco Schouten zet streep door wielerdroom

  •  

keer gelezen


AMMERSTOL • Remco Schouten richt zijn vizier op andere zaken, nadat corona roet in het eten gooide van dit wielerjaar.

De Ammerstolse eliterenner, die in 2019 zeven koersen won, waaronder de Ronde van Lekkerkerk, had dit seizoen zijn progressie willen doortrekken in het continentale Vlasman Cyclingteam. Door alle coronaperikelen kwam daar niets van.

Vuurdoop
Begin maart reed Remco Schouten twee voorjaarsklassiekers, waarin hij rond de 25ste plaats eindigde. De Ronde van Drenthe zou half maart zijn vuurdoop worden tussen de profs.

“Vanwege alle coronabesmettingen ging deze klassieker niet door”, blikt de bij Slingerland Fietsen werkzaam zijnde fietstechnicus terug. “De stop zou enkele weken duren, maar dat werden maanden. Ik trainde gemotiveerd door, maar begon te twijfelen of de keuze om mij in de kijker te rijden van een professionele ploeg nog wel waarde had. In juli besloot ik fulltime te gaan werken bij Slingerland en mijn leven anders in te richten. Sinds kort woon ik op mijzelf in een appartementje in Gouda. Gelukkig waren er clubkoersen bij het Goudse Excelsior, waar ik wekelijks aan deelnam. Ik kon nog enkele criteriums rijden. In september wist ik twee podiumplekken in Brabantse kermiskoersen te scoren. Wat ik vooraf gehoopt had, uitblinken in sterkbezette klassiekers en etappewedstrijden, lukte in deze coronaperiode niet.”

NK
De eerste kans om zich te meten met de Worldtourrenners van onder meer Jumbo-Visma kwam pas eind augustus op het NK in Drenthe, op een parkoers van 7,3 kilometer op en rond de VAM-berg. Slechts zeventien renners wisten na bijna 4,5 uur koers de finish na 182,5 kilometer te halen.

“Na een uur wedstrijd wist ik al dat ik het hoge tempo en de zware beklimmingen niet tot het einde zou kunnen volhouden. Na drie uur afzien met nog geen 30 man in koers, moest ik afhaken,” vervolgt Schouten. “Ik denk, dat ik het niveau van de top-10, en dan laat ik Matthieu van der Poel helemaal maar buiten beschouwing, nooit meer kan bereiken. Ik ben inmiddels 25 en ik vind het gezien alle omstandigheden tijd om mijn vizier op andere zaken te richten. Ik heb een lieve vriendin, die nog studeert, en een vaste baan, waarin ik mij nog volop kan ontwikkelen. Rijwielhersteller houdt meer in dan alleen aan racefietsen sleutelen. Met mijn afgeronde studie Marketing en Communicatie kan ik alle kanten op bij mijn huidige werkgever.”

Basisconditie
Voor het wielrennen is Remco Schouten niet verloren. Trainingen van vijf uur zitten er niet meer in, maar een basisconditie om uit te blinken in criteria is hij wel van plan aan te houden.

“Als clubrenner hoop ik in de toekomst weer de rondjes rond de kerk te gaan winnen,” aldus Remco Schouten, die meteen weer enthousiast wordt. “Van de winter ga ik weer marathons rijden in de sterke AB Vakwerkploeg. Op sportgebied doe ik nu een stapje terug, maar maatschappelijk ga ik er twee vooruit.”

Wim KrooneKlink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: hetKONTAKT

Leave a Reply