2020-10-29 19:36:58 | Enorme autoprikker in toekomstig stadspark ZuidoostHet is nu nog een van de drukste straten van Zuidoost, maar in de toekomst verandert de Hondsrugweg (tussen het Arenagebied en Ikea) in een stadspark. Om die overgang kracht bij te zetten werd er vandaag een kunstwerk van Streetart Frankey geplaatst: een enorme papierprikker met drie echte auto’s erop gespietst.

‘Ik vind het te gek dat ik iets heb mogen maken voor dít deel van de stad. Ooit was de Hondsrugweg de belangrijkste verkeersader van de wijk. Nu zullen auto’s op deze plek helemaal verdwijnen. Ik wilde iets maken dat een link legt met het verleden’, zegt de kunstenaar over zijn eigen werk.

Het gebied rond de prikker wordt in de komende jaren getransformeerd van een wijk met vooral kantoren, naar een wijk met woontorens, moderne werkplekken, horeca en dus het Hondsrugpark. Streetart Frankey werd door de Stichting Hondsrugpark gevraagd om het kunstwerk te maken. Frankey: ‘De auto’s zijn drie oldtimers zodat je nog meer het effect krijgt van: wist je nog toen er hier nog lang geleden auto’s reden? Die hebben we nu niet meer nodig,dus die kunnen allemaal de prikker op!’

Het beeld werd vandaag onthuld door wethouder Laurens Ivens (Wonen) en stadsdeelbestuurder Dirk de Jager. Streetart Frankey plaatste eerder het grote Lego-beeld van André Hazes op de Dam.Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: AT5

Leave a Reply