2020-10-30 09:14:20 | Russische politie schiet tiener dood wegens ‘terroristische daad’De Russische politie heeft vrijdag een 16-jarige jongen doodgeschoten omdat hij een plaatselijk politiebureau in de autonome republiek Tatarstan in brand probeerde te steken en een agent verwondde met een mes. Dat hebben Russische autoriteiten vrijdag bekendgemaakt, melden internationale persbureaus. De autoriteiten zeggen uit te gaan van een terroristisch daad.

De tiener zou met een molotovcocktail hebben geprobeerd het politiebureau in de plaats Kukmor in brand te steken. Tijdens de arrestatiepoging die volgde, stak de 16-jarige een politieagent driemaal met een mes, aldus de autoriteiten. Een andere agent loste daarop een schot op de tiener, die later ter plekke aan zijn verwondingen overleed.

Over het motief van de jongen is nog niets bekend. Volgens het Russische persbureau Interfax riep de jongen „Allahoe akbar” (God is groot in het Arabisch) tijdens zijn aanval op het politiebureau. Tatarstan, dat zo’n 3,8 miljoen inwoners telt, is een van de 22 autonome republieken van Rusland en kent een moslimmeerderheid.Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: NRC

Leave a Reply