2020-10-30 15:17:00 | Liefde voor Haarlem roest niet | Haarlems Weekblad

[ad_1]

HAARLEM Voor vaderdag maakte kunstenaar Pablo Slenders een persoonlijk kunstwerk voor zijn vader. Nadat deze trots gedeeld werd in de Facebookgroep ‘Je bent pas Haarlemmer als..’ werd hij overdonderd door honderden complimenten en hij kreeg zelfs verzoekjes of het werk te koop was. Dat was niet zo, in het originele beeld zaten foto’s van zijn opa, oma en de plek waar zijn ouders hun eerste date hadden. Wel motiveerde het de kunstenaar om samen met kunstenaar Mathijs Vissers een eerbetoon aan Haarlem te maken. Twee maanden later, in samenwerking met de oudste boekhandel van Haarlem, de Vries van Stockum, is Slenders’ ode aan Haarlem naar buiten gebracht.

“Mensen hebben blijkbaar enorme liefde voor Haarlem, daarom wilden we een beeld maken waar veel herkenbare gebouwen, het water, de standbeelden en andere iconen op te vinden zijn. Op die manier kunnen we de dag van vandaag vastleggen in een soort visuele tijdscapsule’’, vertelt Slenders. “Meer dan zevenhonderd mensen reageerden op de online onthulling en meer dan twintig mensen vroegen meteen of ze op de hoogte konden blijven voor het eindresultaat. Dat motiveerde me zo erg om het kunstwerk zo snel mogelijk te laten zien’’. 

Er zitten meer dan 25 herkenbare beelden in het werk, voor de doorgewinterde mug leuk om te zoeken, maar ook oude beelden uit het Rijksmuseum. De stijl van de twee kunstenaars kenmerkt zich door de vele details, je ziet steeds weer nieuwe dingen. “Zoek bijvoorbeeld de mug die we er in verborgen hebben. Dat hoort ook echt bij onze stijl, we willen niet dat je na één keer alles weet over het kunstwerk”.

Slenders maakt de beelden samen met Mathijs Vissers, als duo hebben ze hun sporen de laatste jaren weten te verdienen en hun kunstwerken reizen binnen- en buitenland af om hun bestemming te bereiken. Zo zijn er al laatst weer twee naar Amerika verzonden. Wie weet hoe ver de Haarlemse liefde reikt? Het kunstwerk is vanaf 29 oktober gratis te bewonderen in de ontvangstruimte van de oudste boekhandel van Haarlem, de Vries van Stockum. Kijk voor meer informatie op: www.arttri.be/haarlem

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]

Leave a Reply