2020-10-30 19:15:18 | Extreemrechtse tiener uit Zwijndrecht vast voor terreur en opruiingDe onderzoeken naar de twee tieners werden begin oktober opgestart na tips van de inlichtingendienst AIVD. De onderzoeken staan volgens justitie los van elkaar.

Waarvan de twee precies verdacht worden, wil justitie nog niet zeggen. Ze zouden beiden lid zijn van rechts-extremistische groepen die online aanzetten tot rassenhaat en antisemitisme. Ook zouden ze mensen die geweld plegen verheerlijken.

Bij het doorzoeken van het ouderlijk huis van de verdachten nam de politie digitale gegevensdragers en verboden messen in beslag. Ook werden grote hoeveelheden nazi-materiaal gevonden waaronder een hakenkruisvlag, uniformen en posters.

Burgemeester Hein van der Loo van Zwijndrecht laat desgevraagd weten dat hij op de hoogte is van de aanhouding, maar er verder niet op in wil gaan. 

De twee tieners blijven voorlopig twee weken vastzitten.Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: RTV Rijnmond

Leave a Reply