2020-10-30 19:20:41 | Geen nieuwe besmettingen, Theo Thijssenschool maandag weer open.De Theo Thijssenschool in Hoogezand gaat, zoals gepland, maandag weer open. Er zijn geen nieuwe besmettingen meer geconstateerd, schrijft de school aan de ouders.

De school sloot de deuren maandag voor een week, nadat bij een docent en een stagiaire corona was vastgesteld. Daardoor moesten veel andere leraren, die met de docent in contact waren geweest in quarantaine en was het zowel een gezondheids- als een organisatieprobleem om de school open te houden.

Geen besmettingen

Directeur Nathalie Oldenburger laat aan de ouders weten dat er geen besmettingen meer zijn onder het personeel en dat de school dus weer open kan. Wel schrijft ze dat er ook één leerling positief getest is, ondanks de geringe ontvankelijkheid van kinderen onder de twaalf voor het virus. Ze vraagt ouders de school toch vooral op de hoogte te houden als hun kind ziek is.

Aantal kinderen thuis

Ook moet een aantal kinderen thuisblijven op basis van richtlijnen van het RIVM, bijvoorbeeld omdat een coronageval in hun gezin is opgedoken. Wanneer dat langer duurt dan twee dagen, wil de school deze kinderen thuisonderwijs geven, onder meer door medewerkers in te zetten die op hun beurt uit voorzorg thuis moeten blijven.

Maatregelen

Beide schoolgebouwen zijn, in opdracht van het bestuur, afgelopen week extra schoongemaakt en de medewerkers mogen vanaf volgende week beschermende middelen dragen, zoals faceshields waardoor het gezicht van de leerkracht wel zichtbaar blijft. Ook wordt bezoek van externen aan de school nog verder teruggebracht. Activiteiten, waarvoor begeleiding of vervoer van ouders nodig zijn, komen te vervallen.Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: RTV Noord

Leave a Reply