2021-02-25 11:57:00 | Kite4Life houdt zesdaagse tour langs de kust | Haarlems Weekblad

[ad_1]

HEEMSTEDE Sinds twee jaar kunnen overlevers van kanker via de Kite4Life Foundation kennismaken met de kitesurfsport. Oprichter Baris Soyogul uit Heemstede is het rolmodel van de stichting. Zijn ziekte en herstel stonden aan de basis van deze stichting die sinds 2019 al meer dan 45 deelnemers mocht verwelkomen. Voor het 2021 seizoen hebben zich 36 personen opgegeven en er is nog plek voor zestien deelnemers.  

KITE4KIDS Deelnemers worden verwelkomd vanaf 12 jaar. Kinderen, die, net zoals volwassenen, in aanraking komen met de ziekte, hebben behoefte aan een pieker-pauze. Speciaal voor deze kinderen lanceert Kite4Life dit jaar Kite4Kids. De deelnemende kitesurfscholen langs de Nederlandse kust stellen mankracht beschikbaar om de kinderen van 12 jaar en ouder met ‘trainer kites’ (lesvliegers) de beginselen van de kitesurfsport bij te brengen. De hiervoor benodigde kites wil de stichting dit jaar doneren en lanceert daarom een crowdfunding actie. Dit doel staat centraal tijdens Kite4Life on Tour. 

ZESDAAGSE TOUR Zaterdag 6 maart start de wandel & fietstour in Zeeland waar vanaf Brouwersdam het startschot wordt gegeven om op 11 maart te finishen in Workum Friesland. Woensdag 10 maart gaat de tocht van Heemstede naar Schellinkhout. Deze zesdaagse brengt oprichter Baris langs kitesurfscholen, deelnemers en kite-professionals om de conversatie over het belang van de pieker-pauze door middel van de kite-sport onder de aandacht te brengen. 

Meer informatie: https://kite4lifefoundation.org/

De Heemsteedse Courant had in december een interview met Baris, lees het hier.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]