2021-03-17 10:11:00 | Kite4Life promotietour langs de kust | Nieuwsblad IJmuidenKITE4KIDS Nieuw dit jaar is dat ook een jeugdafdeling wordt gelanceerd, Kite4kids en om de Stichting en deze nieuwe afdeling te promoten, is Baris Soyogul on tour gegaan en heeft alle acht Kitesurfscholen bezocht. Deze tour vond plaats van 6 tot en met 11 maart en bestond uit 354 kilometer dat per fiets, maar ook lopend werd afgelegd.

Volgens Baris heeft kanker ook vele impact op jongere kinderen. “Zij hebben net als volwassenen, die in aanraking komen met deze ziekte omdat ze het zelf of in het gezin ervaren hebben, behoefte aan een uitlaatklep, een nieuwe sport om samen met het gezin te doen.” Speciaal voor hen is Kite4kids gelanceerd.

LESVLIEGERS De deelnemende kitesurfscholen langs de Nederlandse kust stellen mankracht beschikbaar om de kinderen van 12 jaar en ouder met ‘trainer kites’ (lesvliegers) de beginselen van de kitesurfsport bij te brengen. De hiervoor benodigde kites wil de stichting dit jaar doneren en had daarvoor een crowdfundingactie op touw gezet. “Deze lesvliegers kosten 100 euro per stuk. We willen er 100 hebben en het was dus de bedoeling om 10.000 euro op te halen. We hebben al 5500 euro binnen, dus als mensen zich geroepen voelen om te doneren zijn ze natuurlijk van harte welkom”.

TOURGASTEN Baris startte de wandel & fietstour in Brouwersdam in Zeeland en eindigde op 11 maart in het Friese Workum. De Stichting heeft nu acht partners en deze werden allemaal aangedaan. “Op elke route heb ik een tourgast meegenomen, waaronder de professionele kitesurfer Youri Zoon, kunstenaar Tim Hoekstra van Dutch Beach Art en Kiteschoolhouder Jurriaan van Duivenbooden. We hadden hele mooie gesprekken onderweg over Kite4Life natuurlijk maar ook over het leven, hoe we de wereld zien en hoe we daar mee omgaan, wijze lessen, vraagstukken en hoe we van onszelf een betere versie kunnen maken. Ook de verwachtingen van onze naasten kwamen ter sprake en hoe we daaraan kunnen voldoen, zonder onszelf te verliezen”.

VLOGS Baris heeft hij onderweg veel genoten en gelachen. “Het was een gebeuren op zich en het had wel doorzettingsvermogen nodig, maar ik heb veel geleerd. Ik heb vlogs gemaakt en Buffel Producties heeft gefilmd, we willen daar een mooie aftermovie van maken”. Een nieuw lid is de 12-jarige Seven Keijlard, die samen met zijn vader Jordy dit jaar mee gaat doen in Wijk aan Zee. “Uiteraard hopen we nog meer kinderen te verwelkomen, want dit was het hoofddoel van deze tour”. 

Voor meer informatie over Kite4Life kan men een mail sturen naar [email protected].

Annemiek CornelissenKlink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: Nieuwsblad IJmuiden