2021-03-17 10:14:00 | Ouderkerkse voetbalvereniging Spirit door grens van 1.100 leden

[ad_1]







  •  

keer gelezen






OUDERKERK A/D IJSSEL • Terwijl veel sportclubs te maken hebben met een verlies aan leden, blijft voetbalvereniging Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel maar groeien. 

De zaterdagtweedeklasser tikte onlangs de magische grens van 1.000 leden aan. Dat blijkt alweer achterhaald nieuws, want begin maart heeft het 1.100-ste lid zich aangemeld. Opmerkelijk hierbij is dat de groei in alle geledingen van de vereniging plaatsvindt. Zo kon Spirit de afgelopen jaren veel vrouwen (inmiddels zijn er 225 dames en meisjes lid van de club, red.) verwelkomen, maar er stromen ook veel aanmeldingen binnen bij de jongensteams en de senioren mannen. Die komen vooral via andere (regio)clubs bij Spirit terecht.

Minder beperkingen
Ondanks alle coronabeperkingen vinden er – binnen de geldende regels – bijna iedere dag wel activiteiten plaats bij Spirit. “Zodra het kon, zijn bij de jeugd de trainingen en onderlinge wedstrijden weer opgepakt”, schrijft voorzitter Henk Lammertse. “Nu ook de volwassenen (t/m 27 jaar) weer minder beperkingen hebben opgelegd gekregen , worden er binnen dat segment ook daar weer volop activiteiten waargenomen. De selectie-elftallen zijn daarbij overigens altijd door blijven trainen in de groepssamenstelling zoals die was voorgeschreven door het RIVM.”

Het grote aanbod aan activiteiten binnen de club, gecombineerd met de mooie faciliteiten en hoog aangeschreven jeugdopleiding ziet Lammertse als de hoofdoorzaken van de onstuimige groei van de laatste jaren van Spirit. “Daarnaast staat onze club bekend om de gezellige en veilige omgeving die het biedt aan haar leden. Het waarden- en normenbeleid heeft een aantal jaren geleden landelijke aandacht gekregen.”

Spirit, dat dit jaar haar 75-jarig jubileum viert, is met 1.100 leden veruit de grootste voetbalvereniging van de regio.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]