2021-04-13 14:21:22 | Kaarten voor bezoekje aan Teylers Museum in verkoop gegaan | Haarlems Weekblad

[ad_1]

HAARLEM De kaartverkoop voor de proef met sneltesten voor museabezoekers is begonnen, meldt de Museumvereniging. Belangstellenden met een Museumkaart kunnen een kaartje reserveren via museum.nl/pilotsneltesten. In Haarlem is het Teylers Museum van 21 tot en met 23 april voor publiek geopend. 

In de week van 19 april kunnen mensen naar zeventien musea verspreid over heel Nederland, die allemaal drie dagen opengaan. In totaal zijn er zo’n 37.000 kaarten beschikbaar. De pilot wordt gehouden in de Nationale Museumweek, van 19 tot en met 25 april. Teylers Museum is op 21, 22 en 23 april geopend.  

De gemeente Haarlem had naast het Teylers Museum ook het Frans Hals Museum voor opening genomineerd bij het Rijk naar aanleiding van een extra uitvraag. Volgens burgemeester Wienen is dit museum echter zonder argumentatie alsnog komen te vervallen. “Bijzonder teleurstellend en onbegrijpelijk. Ik hoop van harte dat het Frans Halsmuseum in een volgende ronde ook open kan”.

Liefhebbers kunnen vanaf vandaag met het nummer van hun Museumkaart een tijdvak reserveren, waarna ze zich aansluitend kunnen melden voor een gratis sneltest. Deze test is verplicht voor een bezoek aan het museum gebracht mag worden. 

“De Museumvereniging doet mee aan de pilot om de overheid te helpen onderzoeken of de maatschappij zo eerder meer open kan. Tegelijk wijst de Museumvereniging er ook op dat het coronaprotocol van musea goed werkt en veilig is. Toen musea nog open waren, is veel ervaring opgedaan met het coronaprotocol”, aldus een woordvoerster van de vereniging.

De deelnemende musea zijn het Drents Museum in Assen, het Fries Museum in Leeuwarden, het Jopie Huisman Museum in Workum, het Groninger Museum in Groningen, het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch, het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, het Bonnefanten in Maastricht, de Hermitage en het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, het Teylers Museum in Haarlem, Slot Loevestein in Poederoijen, Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad, Museum De Fundatie in Zwolle, het Spoorwegmuseum in Utrecht, Museum Prinsenhof in Delft, het Wereldmuseum in Rotterdam en het Zeeuws Museum in Middelburg.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]