2021-05-09 14:00:00 | Belangrijke stap voor aanleg glasvezel in Bloemendaal, Overveen en Santpoort-Zuid

[ad_1]

BLOEMENDAAL/SANTPOORT-ZUID Telecombedrijf DELTA Fiber Netwerk kondigde in februari van dit jaar aan dat de inwoners van Bloemendaal, Overveen en Santpoort-Zuid glasvezel gaan krijgen. Deze week is een belangrijke stap gezet voor de realisatie van het netwerk, namelijk met het plaatsen van PoP in Overveen. Een PoP (Point of Presence) is enerzijds een verdeelpunt dat het glasvezelnetwerk in deze dorpen verbindt met het landelijke netwerk en anderzijds ook met de meterkast van de inwoners.

De uitvoering van de aanleg is verder ook al in volle gang. Met de aannemer zorgt DELTA Fiber Netwerk ervoor dat klanten zo min mogelijk last van de werkzaamheden zullen ondervinden. De aanleg van het glasvezelnetwerk wordt uitgevoerd door aannemer BAM Infra Telecom. Inmiddels is de aannemer begonnen met het schouwen van de huizen, waarbij de plaatsing van de aansluiting in huis wordt bepaald. De eerste graafwerkzaamheden zijn ook al begonnen en duren tot november. Naar verwachting worden voor het einde van dit jaar alle inwoners met een glasvezelabonnement op het netwerk aangesloten.

BELANG VAN GLASVEZEL Edwin Schurink, projectleider van DELTA Fiber Netwerk: “We zijn heel bij dat we glasvezel gaan aanleggen. Tijdens de coronacrisis is het nog duidelijker geworden hoe essentieel het is om thuis een snelle en stabiele internetverbinding te hebben. Zeker in een tijd waarin thuis werken en online les steeds gewoner wordt. Glasvezel is daarmee noodzakelijker dan ooit.”

MEER INFORMATIE Samen met DELTA Fiber Netwerk communiceert de aannemer voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de huizen. Zodra zij gaan schouwen of graven ontvangen de klanten een brief met meer informatie. Via de postcodecheck op www.gavoorglasvezel.nl kunnen zij de status en de verwachte oplevermaand voor hun adres bekijken. Inwoners die nog geen glasvezel hebben, kunnen zich hier ook nog steeds voor aanmelden.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]