2021-05-13 19:45:56 | Snelheidsduivel met ‘vermist’ rijbewijs moet auto inleveren | Haarlems WeekbladHAARLEM De bestuurder van een donkergekleurde BMW zal voortaan wel twee keer nadenken voordat hij het gaspedaal vol intrapt. De Haarlemse politie heeft de auto woensdag in bewaring gesteld nadat agenten de auto tijdens een onopvallende surveillance voorbij zagen scheuren met 163 km/u op een weg waar de maximumsnelheid 100 km/u is. 

Nadat de agenten door de snelheidsduivel waren ingehaald, besloten zij een snelheidsmeting uit te voeren, waarbij een pieksnelheid van 163 km/u werd geconstateerd. De bestuurder werd aan de kant gezet en heeft een proces-verbaal gekregen voor de overschrijding van de maximumsnelheid. De hoogte van de bekeuring zal door de verkeersofficier bepaald worden.

Bij snelheidsoverschrijdingen van 50 km/u of meer, is de politie ook verplicht om het rijbewijs van de bestuurder in te vorderen. Dat bleek echter lastig, want de bestuurder van de BMW liet de agenten weten dat zijn rijbewijs al geruime tijd ‘vermist’ is. De politie besloot daarom om de auto in bewaring te stellen (weg te laten slepen), totdat de bestuurder zijn rijbewijs bij de politie komt inleveren. De sleep- en stallingskosten die hiermee gemoeid zijn, komen voor rekening van de bestuurder, bovenop de bekeuring. Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: Haarlems Weekblad