2021-05-14 10:21:00 | Online debat over klimaatalarm en burgerberaad | Haarlems Weekblad

[ad_1]

HAARLEM Het Klimaatalarm dat zondag 14 mei dor het hele land werd gegeven, was ook in Haarlem een succes. Op het Vlooienveld kwamen vijfhonderd mensen bij elkaar, het toegestane maximumaantal, om hun stem voor het klimaat te laten horen. Daarnaast deden er nog honderden mensen met de actie mee via internet. De deelnemende partijen zijn inmiddels verenigd in een Klimaatcoalitie. Vanwege dit grote succes, is besloten om woensdag 19 mei een vervolg aan de Klimaatactie te geven in de vorm van een webinar, die vanaf 20.00 uur vanuit De Pletterij wordt uitgezonden. 

Het thema is van de webinar is ‘Klimaatalarm en Burgerberaad’. Het doel is om het thema onder de aandacht te brengen bij de Haarlemse politieke partijen, ter voorbereiding van het opstellen van hun programma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Uitgenodigd voor het Webinar zijn wethouder Jur Botter en Patrick van Klink van de Werkgroep Energietransitie van de FNV. Tevens is Walter Wittkamp (van Extinction Rebellion) gevraagd om aan het debat deel te nemen. Centraal staan hierbij de aanbevelingen van de Commissie Brenninkmeijer.

Wie aan de webinar deel wil nemen, kan zich tot 15 mei aanmelden via vbh.haarlem@vereniging.fnv.nl. De organisatie kan op verzoek het rapport toesturen van deze regeringscommissie en het programma van het Webinar.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]