2021-05-14 14:15:00 | Laatste tweehonderd Gouden Hart Biljetten uitgereikt aan zorgmedewerkers | Haarlems Weekblad

[ad_1]

HAARLEM Exact 1 jaar na de start van Heel Haarlem Helpt zijn de laatste tweehonderd Gouden Hart Biljetten woensdag 12 mei op de Dag van de Zorg overhandigd aan de zorgmedewerkers van het Spaarne Gasthuis. In totaal is in een jaar tijd 75.000 euro gedoneerd, een flinke steun in de rug voor de zorgmedewerkers en een mooie financiële bijdrage voor de aangesloten Haarlemse ondernemers. Het Fonds van Zanten deed vlak voor het eind van de Gouden Hart Actie nog een bijdrage van 5000 euro. 

Woensdag 12 mei namen zorgmedewerkers Laura Effendi, Carolien Selhorst, Baukje Hessling, Nico Kromhout en Ivo van Schaik, voorzitter Raad van Bestuur Spaarne Gasthuis, de laatste tweehonderd Gouden Hart Biljetten in ontvangst. Van Schaik: “Wat blijft dit een prachtig initiatief! Zo helpen we elkaar: enerzijds de ondernemers uit Haarlem en anderzijds krijgen onze medewerkers een geweldig steuntje in de rug. Helemaal belangrijk nu de corona drukte in het ziekenhuis aanhoudt.” Medewerkers van de afdelingen chirurgie, cardiologie en nucleair kregen een Gouden Hart Biljet van 40 euro overhandigd, te besteden bij lokale ondernemers. Van Schaik kreeg zelf een Gouden Hart Biljet in perspex als blijvende herinnering aan de actie Heel Haarlem Helpt. 

Doneren was mogelijk tot 1 maart. Aangezien winkels en horeca nog beperkt open zijn, is de inlevertermijn verlengd tot 1 september. “Stapsgewijs gaan de winkels en horeca open en hopelijk neemt de druk bij de zorgmedewerkers snel af, zodat zij het biljet kunnen inwisselen voor iets moois. Zo wordt de actie ook een succes voor de 108 Haarlemse ondernemers”, aldus Daphne, een van de initiatiefnemers van Heel Haarlem Helpt.  

 Een van de aangesloten ondernemers, Petra Kok van PEET CRMS, is zeer te spreken over de Gouden Hart Actie. “Een aantal zorgmedewerkers heeft bij mij hun Gouden Hart Biljet ingeleverd, onder andere voor keramiek die speciaal voor hen is gemaakt. Heel tof en fijn om iemand blij te maken met een blijvende herinnering aan deze bijzondere periode. Geweldig ook dat wij als ondernemers ook op deze wijze worden gesteund. Ik hoop nog vele Gouden Hart Biljetten te ontvangen en dat veel collega-ondernemers ook het ‘Haarlems veertigje’ tegemoet kunnen zien”. 

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]