2021-05-25 08:11:00 | Damesteam Thor waagt stap naar Topdivisie

[ad_1]










  •  

keer gelezen






BERGAMBACHT • De volleybalsters van het Bergambachtse Thor komen het komende seizoen uit in de Topdivisie, het op een na hoogste niveau in Nederland. Een motivatiebrief van Kyra Straver trok de NeVoBo over de streep.

De Nederlandse volleybalbond benaderde enkele eerstedivisionisten of zij interesse hadden om te gaan spelen in de Topdivisie. Technisch commissielid Kyra Straver, die actief is in het eerste damesteam, was meteen enthousiast en klom in de pen. “Ondanks de twee onafgemaakte seizoenen in de eerste divisie beschikt Thor nog steeds over ervaren speelsters, van wie enkelen op een hoger niveau gespeeld hebben, vertelt Kyra gedreven. “Zelf speelde ik bij Sliedrecht Sport in de Topdivisie. De stap naar de eredivisie kon ik jammer genoeg niet maken. Ik verwacht dat we met ons huidige team geen gek figuur slaan het aankomende seizoen.”

Snackbar
Straver, sinds eind 2018 met haar partner eigenaar is van de plaatselijke snackbar Den Uyl, is van plan voldoende tijd vrij te maken voor haar hobby. “Ik heb er hartstikke veel zin in, maar het werk gaat voor”, vervolgt de onderneemster. “De sporthal waar we onze thuiswedstrijden spelen is om de hoek. Ik ben wellicht minder ambitieus dan vroeger, maar nog fanatiek genoeg. Tijd vrijmaken voor de thuiswedstrijden gaat zeker lukken. Voor uitwedstrijden in de regio kan het team ook op me rekenen.”

Trainer/coach Sieme Boom is blij met Straver, die als speelser het team op sleeptouw kan nemen met haar acties. “Ze wil nog altijd het beste uit zichzelf halen,” aldus Boom. “Zij zorgt voor verbinding. In Lidia Bons, die in 2013 met Sliedrecht de nationale titel won, hebben we al enkele seizoenen een ervaren kracht op de middenpositie. De uit Ouderkerk afkomstige Niki van Herk, die onlangs moeder is geworden van een zoon, sluit weer aan bij de selectie. Ze kan goed blokkeren en met aanvallende acties het verschil maken. Elke speelster van Thor is belangrijk, hoor. De kracht van Thor ligt in het hechte teamverband dat er is. Naast het veld gaan ze leuke en gezellig met elkaar om. En wat ook belangrijk is: ze geven nooit op. Met elkaar hebben we dan ook besloten de uitdaging om op een hoger niveau te gaan spelen aan te gaan.”

Sponsor
Kees Bouter, voorzitter van de volleybalafdeling van Thor, ziet het seizoen in de Topdivisie voor de dames helemaal zitten. “In Bender Services hebben we een goede sponsor, die bijdraagt in de kosten,” aldus de preses. “Qua reisafstanden zitten we met tegenstanders als VCN (Capelle), Vollingo (Gouda) en Sliedrecht Sport goed. Het spelen in de Topdivisie is een mooie boost voor de vereniging na twee coronaseizoenen. Ons herenteam is in de tweede divisie geplaatst. Ik hoop bij onze thuiswedstrijden op veel publieke belangstelling in sporthal De Waard.”

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]