2021-05-27 10:31:00 | PvdA wil openluchtfestival De Parade naar Haarlem halen | Haarlems Weekblad

[ad_1]

HAARLEM De Haarlemse PvdA-fractie wil het rondreizende theaterfestival De Parade in september naar Haarlem halen als start van het nieuwe theaterseizoen. De partij heeft inmiddels vragen gesteld aan het college of het mogelijk is om het festival na de zomer plaats te laten vinden, bijvoorbeeld bij de Veerplas. 

De Parade is een rondreizend theaterfestival dat al meer dan dertig jaar diverse Nederlandse steden aandoet. Dit jaar strijkt het festival neer in Eindhoven (18-27 juni), Den Haag (2-18 juli) en Utrecht (28 juli-8 augustus). Normaal gesproken maken ook Amsterdam en Rotterdam uit van het programma. Op de Parade valt er voor jong en oud veel te beleven, ook voor mensen die niet zo van theater houden. Op het festivalterrein lopen theatermakers en muzikanten rond, die zelf de promotie voor hun (vaak korte) voorstellingen verzorgen. Die shows vinden plaats in een tent, in de buitenlucht of op een geheime locatie.  

De Haarlemse PvdA heeft het plan opgevat om Haarlem begin september onderdeel te maken van het programma van De Parade. “Zoals het er nu naar uitziet, kan het theater- en concertseizoen 2021/2022 in september (mogelijk in iets aangepaste) vorm van start gaan”, aldus raadslid John Oomkes. “De Haarlemse bevolking heeft de afgelopen anderhalf jaar onder een stolp moeten leven, rekening houdend met de beperkingen als gevolg van de pandemie. Daarom zouden we graag van het Haarlemse college mogelijkheden wil onderzoeken om het theaterseizoen een extra feestelijke start te verschaffen door openluchtfestival De Parade naar Haarlem te halen in de eerste helft van september”.

Een mogelijke locatie om het festival neer te laten strijken, heeft de PvdA ook al. Volgens de partij zou dit bijvoorbeeld in de nabije omgeving van de Veerplas kunnen. “En het zou natuurlijk mooi zijn als we de openingsactiviteiten van het nieuwe theaterseizoen van de Haarlemse podia zouden kunnen koppelen aan De Parade”, zo denkt Oomkes. 

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]