2021-05-27 16:27:00 | Haarlem steekt handen uit de mouwen tijdens NLdoet | Haarlems Weekblad

[ad_1]

HAARLEM Heel wat Haarlemmers steken vrijdag 28 en zaterdag 29 mei de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Tijdens deze jaarlijkse ‘doedagen’, georganiseerd door het Oranje Fonds, worden helpen mensen door het hele land als vrijwilliger mee om allerhande klusjes op te knappen. Van appelflappen bakken tot een steentje bijdragen aan het NK Tegelwippen en van assisteren bij de Beweegroute tot helpen in het groen, het wordt de komende dagen door Haarlemse vrijwilligers gedaan. En ook de politiek helpt een handje mee.

Vrijdag 28 mei draagt Marie-Thérèse Meijs, wethouder Zorg, Welzijn en Volksgezondheid bij de gemeente Haarlem, haar steentje bij aan NLdoet en bakt samen met de bewoners en vrijwilligers van Kennemerhart woonzorglocatie De Molenburg appelflappen. Amanda Fillerup, coördinator vrijwilligers bij Kennemerhart: “Wij zijn blij met het bezoek van de wethouder. Het is mooi om te zien dat onze ouderen door deze actie extra in het zonnetje worden gezet”. 

Dezelfde dag zal Floor Roduner, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, Grondbeleid, Monumenten, Sociale Zaken, Schulden en Minima bij de gemeente Haarlem, meedoen aan de Beweegroute in Haarlem Zuid-West. Door deze sportieve activiteit leren buurtbewoners elkaar en de buurt beter kennen. De wandelgroep bestaat uit bezoekers van ’t Trionk en het Sociaal Wijkteam.  

Zaterdag 29 mei werken leden van de Rotary Clubs Haarlem-Oost en Heemstede samen met de Stichting Meergroen aan de bloemenweides op Landgoed Mariënheuvel. Franke van der Laan, directeur: “Bij ons is het iedere dag NLdoet. Het hele jaar door kun je meedoen aan de vele natuurbeheerprojecten die onze Stichting kent en hiermee de natuur in Haarlem en omgeving een beetje mooier maken”.

Wethouder Michel Rog, wethouder Financiën, Sport en Openbare Ruimte bij de gemeente Haarlem, doet zaterdag mee aan het NK Tegelwippen in de Indische Buurttuin. Dat betekent kort gezegd: tegels eruit, groen erin. Marcel Smeenk van Dock Haarlem: “De vrijwilligers van de Buurttuin zijn vereerd met de inzet van de wethouder. Op deze manier is er extra aandacht voor ons initiatief én draagt hij bij aan het vergroenen van de openbare ruimte in de stad.” 

Jur Botter, wethouder Jeugd en Onderwijs, Overheidsparticipatie, Vastgoed, Bedrijfsvoering en Dienstverlening bij de gemeente Haarlem, gaat zaterdag naar Stichting de Baan om daar mee te helpen in de binnentuin. Stichting de Baan organiseert vrijetijdsbesteding, sport en vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Directeur van het Vrijwilligerscentrum Haarlem en omgeving-BUUV Haarlem en lid van de Rotary Club Haarlem-Oost, Linda Wegman: “Tijdens NLdoet staan er in Haarlem en omgeving meer dan veertig klussen op het programma: van een speeltuin opknappen tot kostuums maken, van een kinderexpositie voorbereiden tot een verwendag voor ouderen. Voor iedereen is er wel een mooie klus te vinden. Daar draag ik zelf ook graag een steentje aan bij. Vrijwilligerswerk is er niet alleen tijdens de NLdoet actie. Vrijwilligerswerk is er altijd en voor iedereen, het verbindt en houdt de samenleving als geheel én de vrijwilliger gezond en veerkrachtig!”. 

Voor een overzicht van Nldoet klussen: www.nldoet.nl  Voor een overzicht van vrijwilligerswerk in Haarlem en omgeving: www.haarlemvoorelkaar.nl en www.haarlem.buuv.nu.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]