2021-05-28 14:27:00 | Majoor Marco Kroon reikt in Schoonhoven boek uit aan veteranen

[ad_1]










  •  

keer gelezen






SCHOONHOVEN • Alle veteranen in gemeente Krimpenerwaard krijgen het boek ‘Kroongetuige’ van majoor Marco Kroon, Nederlands bekendste majoor én drager van de Militaire Willemsorde, persoonlijk overhandigd. Woensdag reikte Kroon alvast twee exemplaren uit aan evenzoveel collega-veteranen.

De kleinschalige bijeenkomst vond plaats in Het Bastion te Schoonhoven en was georganiseerd door gemeente Krimpenerwaard en Stichting V-Day. “Ook dit jaar zal de Nationale Veteranendag niet doorgaan”, wist René Kuzee, voorzitter van Stichting V-Day Krimpenerwaard. “De tweede keer alweer, maar er niets aan doen vonden wij geen optie. Ons bestuurslid Tristan Brouwer kwam vervolgens met het idee om het boek van Marco Kroon aan de veteranen aan te bieden. Dat Marco hier vandaag persoonlijk is, geeft het extra cachet.” Burgemeester Roel Cazemier sloot zich bij die woorden aan. “We zijn alle veteranen uit onze gemeente dankbaar voor hun inzet voor vrede en veiligheid.” 

Geen invitatie
Marco Kroon op zijn beurt toonde zich erkentelijk voor de uitnodiging van gemeente Krimpenerwaard en de veteranenstichting. “Er zijn gemeenten die me zeker geen invitatie sturen. Ze redeneren ‘Marco Kroon, laat maar omdat ik een paar keer op een minder plezierige wijze in het nieuws ben gekomen. Maar het gaat nu niet om mij, maar om de waardering voor de veteranen! Dit jaar gaat de Nationale Veteranendag voor de tweede keer niet door, dus zitten ze thuis. Dat doet ook mij pijn. Met de overhandiging van mijn gesigneerde boek, krijgen ze in ieder geval een symbolische blijk van waardering en opnieuw een stuk erkenning voor wat ze hebben gedaan en meegemaakt.”

Voor burgemeester Cazemier had Kroon een persoonlijk geschenk meegenomen: zijn coin die hij in Afghanistan met zich mee droeg. Ook Kroon kreeg een cadeautje: een Krimpenerwaards pakket met onder meer Schoonhovens bier. Om te eindigen met een kwinkslag: “Mmm, bier. Ik weet niet of ik het ga drinken, want ik moet er altijd zo van plassen!”

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]