2021-06-03 14:29:00 | Reconstructie kruising Polsbroekerdam mag meer kosten

[ad_1]










  •  

keer gelezen






POLSBROEKERDAM • B&W van de gemeente Lopik stelt de raad voor om 700.000 euro beschikbaar te stellen voor de reconstructie van de kruising in Polsbroekerdam, die aanvankelijk begroot was op 410.000 euro. 

Het eerdere plan is aangepast en bestrijkt nu een veel groter oppervlak. “De meerkosten zijn acceptabel, omdat de ruimtelijke uitstraling veel beter wordt,” stelt wethouder Gerrit Spelt. “Er komt meer groen en het brede wegvlak wordt vanwege de veiligheid versmald. Het aanbrengen van optimale snelheidsremmende maatregelen is gewenst.”

Duikers
Dit was niet het enige Polsbroekerdamse project dat ter sprake kwam. Het college vraagt ook 160.000 euro voor het vervangen van de duiker Zuidzijdseweg West (tussen de Zuidzijdseweg en de Noordzijdseweg) en 180.000 euro voor het vervangen van de duiker Zuidzijdseweg Oost (tussen de Zuidzijdseweg en de Damweg).

Ten slotte wordt de raad voorgesteld in te stemmen met het toevoegen van een bedrag van 35.000 euro voor specifieke begeleiding van civiele kunstwerken voor 2021 en van dekking te voorzien uit de post reservebruggen.

Minirotonde
Het college vindt de investering voor alle werkzaamheden meer dan waard, omdat de kruising in Polsbroekerdam een relatief druk verkeersknooppunt is in de gemeente Lopik.

Dit komt mede doordat het traject Benedeneind Zuidzijde-Zuidzijdseweg een gebiedsontsluitende functie heeft voor de kern Polsbroek. Daarnaast is de Damweg een veelgebruikte noord-zuid verbinding tussen Lopik en Oudewater. 

Een eerder geopperde minirotonde zou in verhouding meer geld kosten. “Daarvoor hadden we meer grond moeten aankopen en dan bleef je nog zitten met grote stukken asfalt,” aldus Spelt.

Wim Kroone

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]