2021-06-04 12:00:00 | Gulle gift voor Welzijn Bloemendaal

[ad_1]

OVERVEEN Op de respectabele leeftijd van bijna 99 jaar overleed afgelopen april heer Dijkhuizen uit Overveen. Ook op hoge leeftijd woonde hij nog zelfstandig aan de Casimirlaan in Overveen, zo vertelt zijn nichtje Margreet Wolthers. Ook trok hij er nog regelmatig op uit en toen dat, in 2019, op een normale fiets niet meer lukte schafte hij een driewielfiets met elektrische trapondersteuning aan. ‘Hij was erg op zijn zelfstandigheid gesteld’, zegt zijn nichtje. Dat wenste hij ook anderen toe vandaar dat de familie, handelend in zijn geest, op zoek is gegaan naar een goede bestemming voor de driewielfiets.

Via het WMO-loket werd die bestemming gevonden bij Welzijn Bloemendaal. Daar werd de fiets in grote dank aanvaarde. ‘toeval bestaat niet’, zegt directeur Johan van Buren, ‘we krijgen laatste tijd regelmatig verzoeken van mensen die overwegen een dergelijke fiets aan te schaffen maar niet weten of ze er wel op kunnen of durven te fietsen. We willen de fiets van heer Dijkhuizen nu inzetten als oefenfiets. Zo nodig in samenwerking met een ergotherapeut, zodat mensen op een veilige manier van de fiets gebruik kunnen maken. Ook denken we eraan om de fiets tegen geringe vergoeding uit te lenen aan mensen die er zo nu en dan gebruik van willen maken maar de aanschaf te duur vinden of er geen plek voor hebben’.

Samen met fietsvrijwilliger Ruud Hager nam Van Buren de fiets, compleet met lader en gebruiksaanwijzing, in ontvangst. Een mooi voorbeeld hoe we elkaar kunnen helpen, ‘en een goed voorbeeld doet goed volgen’, zegt hij hoopvol’. Na het overhandigen van een mooi bos bloemen aan de nabestaanden fietste Hager de driewieler naar Bloemendaal.

Fietsvrijwilliger Ruud Hager en twee nichtjes van wijlen heer Dijkhuizen in de achtertuin van de woning in Overveen. foto: Welzijn Bloemendaal.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]