2021-06-07 13:35:54 | Patronaat biedt komende weken divers programma | Haarlems Weekblad

[ad_1]

HAARLEM Na lang de adem in te hebben moeten houden, roept Patronaat het van de daken: sinds zaterdag 5 juni is de Haarlemse poptempel weer open. Er is licht aan het einde van de tunnel, en hoewel de afgelopen periode een ongekend pittige was, heeft het team van Patronaat continu de schouders eronder gezet. Eindelijk is er perspectief voor de poppodia en andere culturele instellingen. Patronaat blijft in de zomer losse concerten organiseren volgens de Stage 1,5 setting.

Op dit moment zijn er geen concrete plannen om de volledige capaciteit te benutten met testbewijzen– Patronaat maakt zich achter de schermen klaar voor een geweldig najaarsprogramma. Patronaat zet de corona-proof Stage 1,5 setting in Stage 1 en Stage 2 nog even voort in de komende maanden: een intieme seated setting met in ieder geval 50 bezoekers per concert. Alvast een kleine vooruitblik: de aftrap is vrijdag 18 juni met Def Americans. Deze Johnny Cash-tribute band speelt met verve het beste en meest legendarische van The Man in Black. Een dag later, zaterdag 19 juni, klinken er voor het eerst sinds lange tijd weer beats door de zaal: State of Bass, het keurmerk voorde beste hardstyle en rawstyle zet een seated 1,5 meter editie neer. Zondag 20 juni klinken de mooiste neoklassieke klanken bij de beroemde harpiste Lavinia Meijer, die met haar DETOUR-tour de breedte van haar kunsten opzoekt met werk van onder andere Frahm, Arnalds en Glass.

Als onderdeel van het Artist in Residence programma stond Waltzburg niet lang geleden nog op het podium van Patronaat, donderdag 24 juni brengen ze hun energieke indiepop eindelijk ten gehore voor publiek! Geïnspireerd door Chopin, Keith Jarrett en Miles Davis maakt Pieter de Graaf muziek die even breekbaar als meeslepend is. Vrijdag 2 juli vervoert de Edison-prijswinnaar het Haarlemse publiek met de mooiste neoklassieke pianomuziek. En dan is er nog een (uitverkocht) uitstapje: De Kift komt 25 juni naar de Oerkap voor een tour langs verschillende kades door het gehele land. Een liveshow op een boot!

Voor alle concerten die hiervoor genoemd zijn, behalve De Kift, zijn nog kaarten te koop. Deze zijn nu beschikbaar via Ticketmaster en www.patronaat.nl.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]