2021-06-09 09:25:00 | Presteer beter met behulp van Avant-Garde Chiropractie | Haarlems Weekblad

[ad_1]

HAARLEM Chiropractors Guy Klooster en Bethan Phipps zijn de eigenaars van Avant-Garde Chiropractie. Sinds september 2020 is de praktijk te vinden in een mooi en sfeervol ingericht pand aan de Kinderhuissingel. Samen met hun collega’s Carly Zuehlke en Kevin Marillier leveren zij uitstekende chiropractische zorg aan patiënten van alle leeftijden met diverse klachten. “Als chiropractors behandelen we het hele lichaam als één geheel. Wie het lichaam optimaal wil gebruiken en blessures liever voorkomt dan geneest kan er ook preventief gewerkt worden, zodat veel lichamelijke problemen voorkomen kunnen worden”, aldus Guy.

De chiropractors bij Avant-Garde Chiropractie behandelen in feite alle reguliere patiënten. Pediatrisch specialist Bethan behandelt daarnaast ook zwangere vrouwen, moeders, baby’s en kinderen. Guy is gespecialiseerd in chiropractie voor sporters. Samen met zijn collega Carly werkt hij regelmatig met sporters om ze in topconditie te houden. Carly is daarnaast ook bevoegd om Olympische Sporters te mogen behandelen.

WEEKEND WARRIORS “Naast topsporters begeleiden we mensen die graag willen sporten, maar waarbij het lichaam er eigenlijk nog niet op ingesteld is. Er is ook een groep die bekend staat als de ‘weekend warriors’, dat zijn mensen die doordeweeks weinig of niet aan sport doen, maar in het weekend opeens extreem fanatiek gaan sporten. Het komt regelmatig voor dat ze daarna klachten krijgen. Wie graag deskundige begeleiding bij het sporten wil hebben kan hiervoor ook bij ons terecht. Wij kunnen ervoor zorgen dat met de juiste behandeling het lichaam weer beter beweegt en functioneert, zodat het lichaam de intensieve sportactiviteiten wél aan kan. We geven verder advies welke sporten wel of niet geschikt zijn voor de patiënt. Dat is voor iedereen verschillend. Ook geven we oefeningen mee om thuis te doen”, vertelt Guy.

Collega Bethan voegt hieraan toe: “Wereldwijd hebben veel topsporters een eigen chiropractor om beter te kunnen presteren. Golfer Tiger Woods heeft een chiropractor die tijdens de golfwedstrijden zelfs met hem meeloopt. Wielrenner Tom Dumoulin heeft ook een eigen chiropractor. Het belang van een chiropractor voor het verbeteren van sportprestaties is groot.”

OPERATIE Wat te doen als een patiënt al een tijd last heeft van lichte klachten? Guy antwoordt: “Vaak zien we dat mensen te lang hebben rondgelopen met klachten, waardoor er soms zelfs een operatie nodig is, dat is zonde. Het is daarom beter om in een vroeg stadium hulp in te schakelen van medisch specialisten. Hoe sneller mensen met hun klachten naar ons toe komen, hoe beter wij ze kunnen helpen. Het doel van de chiropractie is om ervoor te zorgen dat het lichaam optimaal functioneert. We doen altijd eerst een volledig neurologisch onderzoek bij de patiënt. Achter veel lichamelijke klachten zit namelijk een neurologisch grondslag, die wij in een vroeg stadium functioneel kunnen ondervangen. Het zijn soms de kleine dingen die grote problemen kunnen veroorzaken. Als chiropractors pakken we de oorzaak van het probleem aan.”

www.avantgardechiropractie.nl

info@avantgardechiropractie.nl Telefoon: 023-2052188

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]