2021-06-09 13:05:18 | Schalkwijk en Haarlem-Oost op de kaart op ‘Dag van de Architectuur’ | Haarlems Weekblad

[ad_1]

HAARLEM Elk jaar organiseert het ABC Architectuurcentrum activiteiten in het kader van de landelijke Dag van de Architectuur. En net als vorig jaar is het gelukt een gevarieerd corona-proof programma te maken. Met als thema ‘architectuur/klimaat’ kunnen zaterdag 19 juni uiteenlopende projecten bezocht worden in Haarlem Oost en in het bijzonder in Haarlem Schalkwijk. Want daar wordt nu al veel gebouwd maar daar gaat nog veel meer gebeuren.

Het ABC Architectuurcentrum laat deze dag plannen zien, maar ook gebouwen in de steigers en gloednieuwe, net opgeleverde projecten. Daarbij is er oog voor bestaande architectuur, ontmoetingsplekken, voor groen en voor kunst.

Op de Dag van de Architectuur kan iedereen van 10.00 uur tot ’s avonds laat via diverse routes lopend of fietsend langs bijzondere en interessante locaties. Het enige dat daarbij nodig is, is een smartphone met een geïnstalleerde QR-code-app. Want ook dit jaar kunnen de geselecteerde projecten niet écht bezocht worden, maar kan er een rit langs gemaakt worden met de smartphone. Ter plekke staan borden met informatie op posters én met QR-codes. Wie de QR-codes scant, krijgt uit de hand gemaakte filmpjes te zien met presentaties die betrokkenen, zoals de architect, ontwikkelaar, bouwer, bewoners en opdrachtgever, hebben gemaakt. (TIP: vergeet je oortjes niet!)

In de programmafolder die op te halen is bij het ABC staan alle méér dan dertig locaties aangegeven. In de folder staat ook een QR-code die verwijst naar de googlemap-kaart waarop alle locaties met extra informatie te vinden zijn.

Kijk ook op www.architectuurhaarlem.nl

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]