2021-06-10 07:45:00 | Overlast ‘reljeugd’ op Zandvoortse strand: ‘we doen ons stinkende best om het beheersbaar te houden’ | Haarlems WeekbladZANDVOORT De politie en handhaving moeten alle zeilen bijzetten om overlast op het strand van Zandvoort in te dammen, dat zegt burgemeester David Moolenburgh in de raadvergadering van afgelopen dinsdag.  ”We zien van Amsterdam tot Groningen een opleving van heel veel overlast, Zandvoort is daarin niet uniek”, zo zegt Moolenburgh. “Het staartje van de coronacrisis brengt heel veel werk met zich mee.”

“Het nieuw verworven ‘vrij zijn’ betekent blijkbaar dat mensen alles maar uit hun handen laten vallen’, aldus Moolenburgh. De burgemeester zegt er volop mee bezig te zijn om overlast op het strand beheersbaar te houden en heeft daarom ook regelmatig overleg met politie en handhaving.

De Zandvoortse politie moest vorige week woensdag in actie komen om een feest met duizend mensen op het strand van Bloemendaal te beëindigen, dat trok veel politiecapaciteit weg uit Zandvoort. Ook afgelopen weekend was het in Zandvoort raak met ‘treiterjeugd’ die zich misdroegen op het strand. De overlast wordt veelal veroorzaakt door jongeren uit Amsterdam en omgeving. 

PVV-raadslid Marco Deen stelde er dinsdag vragen over in de raadscommissie. “Het strand wordt hele nachten als een camping gebruikt. En de rotzooi blijft achter.” Hij vindt dat de gemeente wegkijkt als het gaat om ‘reljeugd’ uit Amsterdam en omstreken. Volgens Deen durven mensen geen aangifte te doen bij problemen of overlast en roept politie en handhaving op om de overlast in de kiem te smoren. Als optie noemde hij desnoods het waterkanon. 

Volgens burgemeester Moolenburgh wordt er wel degelijk opgetreden. “Politie en handhaving zijn volop in charge.’’ Ook de ondernemers op het strand stellen volgens hem alles in het werk om overlast te bestrijden en zijn blij met de samenwerking met handhaving en gemeente. “Er zal ongetwijfeld overlast zijn, maar neem van ons aan dat we onze stinkende best doen met elkaar”, aldus Moolenburgh als reactie op Deen.Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: Haarlems Weekblad