2021-06-10 08:53:58 | Bibliotheek op het station sluit haar deuren | Haarlems Weekblad

[ad_1]

HAARLEM De bibliotheek op het station in Haarlem gaat sluiten. Dinsdag 22 juni is de laatste dag dat deze bibliotheek open is voor publiek.

Volgens een woordvoerder van de bibliotheek sluit de bieb op het station steeds minder aan op de maatschappelijke koers die Bibliotheek Zuid-Kennemerland, waar de stationsbibliotheek onderdeel van is, is ingeslagen. “Een voorwaarde voor deze maatschappelijke rol is dat de bibliotheek voor iedereen toegankelijk is; een laagdrempelige plek in de buurt waar je terecht kunt voor boeken, ontmoeting en ontwikkeling. Als we kijken naar de bibliotheek op het station, sluit deze daar helaas steeds minder op aan. De vestiging is bijvoorbeeld alleen toegankelijk via de NS-toegangspoortjes en richt zich in de basis op mensen die met de trein reizen. Ook vraagt de vestiging naar verhouding veel inzet van mensen en middelen. In samenspraak met de gemeente Haarlem hebben we daarom besloten die inzet voortaan te besteden aan vestigingen en collectie die voor een breder publiek toegankelijk zijn.”.

Bibliotheek Zuid-Kennemerland heeft nog negen andere vestigingen waar de klanten n het verdwijnen van de bibliotheek op het station boeken kunnen lenen. “In onze collectie vind je voortaan extra veel actuele en populaire boeken. Die leen je eenvoudig via de website of de Bibliotheek-app Iguana”.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]