2021-06-10 09:30:00 | [REGIO UITJE] Fietstocht langs bloemenweides in Heemstede

[ad_1]

HEEMSTEDE Stichting MEERGroen houdt zaterdagavond 12 juni voor belangstellenden een fietstocht langs acht bloemenweides in Heemstede. Verzamelpunt is het Raadhuisplein in Heemstede om 20.30 uur. Vanwege veiligheid is het maximum aantal deelnemers twintig personen.

Vanaf half juni is de natuur een maand lang op zijn mooist. Stichting MEERGroen probeert met 1000 vrijwilligers met de natuur mee te werken en een van de activiteiten is om zoveel mogelijk soorten bloemenweides te maken. In totaal is er sinds 2007 25 hectare van meer dan tien soorten bloemenweides aangelegd, vooral in Heemstede en Haarlemmermeer. Maar het kan overal: vijf soorten eenjarige akkerkruiden, meerjarige en 2-jarige kruiden, orchideeënweides op vochtige en droge plekken, weidekruiden op zand, klei, veen, verticale tuinen, rotstuinen, op brakke grond en rijke grond.

ROUTE In Heemstede is de grond zandig en gaat de fietstocht langs de Vrijheidsdreef, de net aangelegde Bleekersvaartswegweide, de Kohnstamlaan, Slot Heemstede en Meermond. De fietstocht duurt een uur of twee. Tussentijds aansluiten en afhaken is mogelijk. 

Op zondagavond 13 juni wordt er door de Haarlemmermeer gefietst. Het verzamelpunt is het Raadhuisplein Hoofddorp om 20.30 uur.

Opgave is verplicht in verband met de organisatie en de veiligheid en kan info@stichtingmeergroen.nl.

Het is ook mogelijk voor groepsafspraken vanaf vijf mensen een andere afspraak te maken. Meer informatie bij Franke van der Laan, Stichting MEERGroen.nl.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]