2021-06-10 09:40:00 | Kaartverkoop online editie Koorbiënnale gestart | Haarlems WeekbladHAARLEM Noodgedwongen, maar toch met volle overtuiging, presenteert de Internationale Koorbiënnale van 18 tot en met 25 juli ‘Live from Haarlem’. Dit is de eerste online-editie van het festival voor beroepskoor- en vocale muziek. De live-editie van de Koorbiënnale 2021, waarvan het programma al gereed was, is doorgeschoven naar de zomer van 2022.

‘Live from Haarlem’ bestaat uit drie theatraal vormgegeven concerten met de meest urgente koormuziek van deze tijd. De tot studio omgetoverde Grote of St. Bavokerk in Haarlem vormt het decor voor twee concerten, waarin drie Nederlandse topkoren, het Doelen Ensemble en een keur aan instrumentale solisten optreden. Gezamenlijk voeren zij werk uit van Sweelinck tot David Lang en Sarah Kirkland Snider. Het derde concert is een unieke samenwerking tussen indie-rockband Efterklang en het Zuid-Deense Meisjeskoor, opgenomen in de pittoreske Christianskirken in Zuid-Denemarken.

VOCES8 ‘Live from Haarlem’ staat centraal als minifestival binnen ‘Live from London’, het festival waarmee het Britse topensemble Voces8 tijdens de pandemie het grote potentieel van online koorconcerten heeft bewezen. Voces8 brengt deze vierde editie van de online concertreeks ‘Live from London Summer’ vanuit hun thuisbasis in het hart van de City. Kaarten voor de Live from London Summer-concerten zijn te bestellen via de Koorbiënnale. Omgekeerd krijgt het wereldwijde publiek van Voces8 ook het programma van ‘Live from Haarlem’ aangeboden.

Voces8 maakte zijn succesvolle Nederlandse debuut in de Koorbiënnale 2017 en keerde in 2019 terug voor een reeks uitverkochte concerten en workshops. De Britse publiekslievelingen zouden ook het openingsconcert van de editie van 2021 verzorgen, maar op de valreep zette de coronacrisis daar alsnog een streep door.

PROGRAMMA Consensus Vocalis van Béni Csillag en het Laurens Collegium Rotterdam van Wiecher Mandemaker slaan de handen 18 juli ineen voor een theatraal collageconcert, dat uitmondt in de meditatie ‘Earth teach me quiet’ van Eriks Ešenvalds. Vanuit Denemarken brengen Efterklang en het Zuid-Deense Meisjeskoor (Sønderjysk Pigekor) op 23 juli een spannend cross-overprogramma. Cappella Amsterdam en dirigent Daniel Reuss voeren 25 juli met het Doelen Ensemble de aangrijpende ‘Mass For the Endangered’ van Sarah Kirkland Snider uit.

De concerten worden gestreamd en zijn tegen betaling te bekijken. Een los concert kost 14 euro, een season-ticket (10 concerten) kost 90 euro en een season ticket extra (14 concerten) is 125 euro. Kijk op www.koorbiennale.nl voor het programma en kaartverkoop.Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: Haarlems Weekblad