2021-06-10 12:52:00 | Anno Haarlem heropent in moderner jasje | Haarlems Weekblad

[ad_1]

HAARLEM Bezoekerscentrum Anno Haarlem heeft een upgrade ondergaan. Vanaf de heropening op zaterdag 5 juni staat niet alleen het verleden van de stad centraal, maar is er ook aandacht voor het heden. Hiervoor heeft Anno Haarlem de handen ineengeslagen met de Kunstlijn Haarlem. 

In wisselexposities zal circa om de twee maanden een kunstwerk van een hedendaagse kunstenaar in  het bezoekerscentrum tentoongesteld worden. De eerste kunstenaar is Joke Hak. Het initiatief wordt mede ondersteund door de Haarlemse stadsglossy HRLM, dat al in elke editie een kunstenaar van Kunstlijn Haarlem portretteert. Dit portret wordt uitvergroot getoond in Anno Haarlem, samen met een kunstwerk. Het hele artikel over de kunstenaar kan gelezen worden in HRLM. Het bezoekerscentrum biedt op deze manier een goede promotiemogelijkheid voor de hedendaagse kunstenaar. Tegelijkertijd wordt Anno Haarlem door de moderne kunst meer naar het heden getrokken. 

De filmzaal van Anno Haarlem is onlangs geschilderd en de komende maanden wordt Anno Haarlem verder opgefrist. Haarlem Marketing start binnenkort met het updaten van de huidige exposities. Ook krijgt Anno Haarlem een eigen beeldmerk en sluit de huisstijl aan bij die van de VVV en Haarlem Marketing. Daarnaast komt een korte film online waarin de bekende stadsgids Marius Bruijn vertelt over de locatie. Deze video wordt gratis beschikbaar gesteld aan basisscholen in de regio en Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Anno Haarlem is een klein en informatief bezoekerscentrum in het monumentale Haarlemse stadhuis, gelegen aan de linkerzijde van het bordes. In de filmzaal is de geschiedenis van Haarlem in vogelvlucht te ontdekken. Tevens zijn er kleine exposities met stukken uit de collecties van Haarlemse culturele instellingen te zien. Daarnaast bieden 38 vrijwilligers van Haarlem Marketingextra informatie en advies. Anno Haarlem is mede daarom het ideale startpunt voor een bezoek aan Haarlem en haar culturele instellingen. Door de samenwerking met Kunstlijn Haarlem, het opfrissen van de exposities en de grotere link met de huidige tijd is een bezoek echter ook zeer interessant voor inwoners van de stad.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]