2021-06-11 05:00:00 | Respijtzorg…een adempauze voor de mantelzorger | Haarlems Weekblad

[ad_1]

HAARLEM Veel mantelzorgers zijn de afgelopen maanden extra belast, doordat veel respijtvoorzieningen zoals dagbesteding en logeerplekken niet of minder beschikbaar waren. Vanaf 1 juni zijn de planbare logeerplekken die de gemeente Haarlem samen met twee zorgaanbieders en Tandem in de regio Haarlem biedt weer te reserveren.

LOGEERPLEKKEN Deze logeerplekken zijn bedoeld voor mensen die niet zonder hulp thuis kunnen blijven. Het zijn mooi ingerichte appartementen, waar mensen twee of meer nachten kunnen verblijven in een prettige sfeer. Er is 24 uurs zorg aanwezig. Dit biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen. 

PILOT LOGEERZORG Gebruik maken van respijtzorg kan voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken. Veel mensen zijn niet bekend met het respijtaanbod of weten niet hoe zij hier gebruik van kunnen maken. In Haarlem is daarom in 2020 gestart met de pilot logeerzorg. Deze heeft door Covid-19 tijdelijk stilgelegen, maar gaat nu weer van start. 

Neem voor meer informatie en reserveren van een logeerplek contact op met de respijtcoaches van Tandem via 023-8910610 of respijt@tandemmantelzorg.nl

Naast deze pilot is er in de regio al een ruim aanbod respijtzorg. Een overzicht van dit aanbod is te vinden op www.helpenzorgen.nl. Hier staat ook meer informatie over de financiering van respijtzorg en ervaringen van mantelzorgers.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]