2021-06-11 11:51:51 | Joodse gemeenschap komt met campagne tegen antisemitisme | Haarlems WeekbladHAARLEM De Joodse gemeenschap komt met een campagne tegen antisemitisme. Aan de hand van posters in abri’s willen de Joodse Gemeente Amsterdam (NIHS), de Portugees-Israëlietische Gemeente (PIG) en de Liberaal Joodse Gemeente (LJG) duidelijk maken dat “Joden vrij en veilig willen en moeten kunnen rondlopen in het land dat ook ons land is”. De postercampagne breidt zich later dit jaar ook uit naar Haarlem. 

Hoewel antisemitisme van alle tijden is, zien de initiatiefnemers dat het aantal incidenten sinds het recente conflict in Israël wereldwijd sterk is toegenomen. “In Nederland registreerde het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) in een week ongeveer 15 procent van het aantal incidenten dat normaal gesproken in een heel kalenderjaar wordt geregistreerd.” Het gaat daarbij om intimidatie van Joden op straat en op en rond scholen, om antisemitisme in de persoonlijke omgeving, maar ook via sociale media en tijdens demonstraties.

De campagne is vanaf vrijdag te zien in de regio Amsterdam en breidt zich dankzij een succesvolle crowdfundingsactie later landelijk uit, naar onder meer Haarlem, Den Haag en Rotterdam. Op de poster staat iemand afgebeeld met een keppeltje en de tekst: ‘Antisemitisme is niet meer zo over straat kunnen’.Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: Haarlems Weekblad