2021-06-11 12:10:00 | Gemeente Haarlem bekijkt of fontein Grote Markt weer in werking gezet kan worden | Haarlems WeekbladHAARLEM De gemeente Haarlem gaat bekijken of de fontein op de Grote Markt weer in werking gezet kan worden. Deze fontein is nu al zes jaar buiten dienst. Dit heeft wethouder Rog donderdag laten weten in antwoord op vragen van Jouw Haarlem. 

De fontein op de Grote Markt staat al een lange tijd droog en de fonteinbak wordt momenteel met hout afgedekt, waar gaten in zitten. Kinderen en mensen die niet opletten zouden zich hier aan kunnen bezeren. De hoogste tijd om verandering in deze situatie te brengen, zo is de mening van Jouw Haarlem. “Een werkende fontein met dit mooie weer zou een mooie aanvulling zijn op onze versteende Grote Markt”, zo liet Moussa Aynan donderdag weten. “We zouden dan ook graag van de wethouder willen weten of er weer water in de fontein kan komen en of de fontein weer aangezet worden. Dit geldt overigens ook voor de fontein op het Frans Halsplein”. 

Wethouder Rog liet in een rectie weten dat het met dit mooie weer zeker fijn zou zijn als de fontein zou werken. “Ik heb uitgezocht hoe het nou zit en het blijkt dat de fontein al zo’n zes jaar buiten gebruik is. Dat komt onder andere door vandalisme en kwajongensstreken, zoals shampoo in de fontein. Op dit moment is de fontein echter defect, dus het lukt niet om simpelweg de kraan aan te zetten. Ik ga echter wel bekijken wat de gemeente er aan kan doen om de fontein weer te laten werken en hierover kom ik dan bij de raad terug met een kostenplaatje. Verder is het inderdaad zo dat er gaten in de houten planken zitten, waardoor mensen gewond kunnen raken. Ik heb opdracht gegeven om dit te laten herstellen”.

Rog liet verder nog weten dat ook de fontein op het Frans Halsplein defect is. “Helaas staat het niet op stapel om die binnenkort te repareren”. Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: Haarlems Weekblad