2021-06-11 13:32:00 | Debat over de zorg in de Pletterij | Haarlems Weekblad

[ad_1]

HAARLEM Debat- en ontmoetingscentrum de Pletterij is weer open voor publiek. Dinsdag 15 juni is de eerste van twee debatten over de regeling van het welzijnswerk. Het Rijk heeft dit op het bordje van de gemeenten geschoven, maar daar verloopt het regelen van de noodzakelijke zorg stroef. 

Veel mensen krijgen niet de hulp die ze nodig hebben. Dat komt omdat gemeenten het welzijnswerk uitbesteden aan commerciële marktpartijen. Ook in Haarlem speelt deze discussie. Actueel omdat de gemeente binnenkort nieuwe zorgcontracten gaat afsluiten met hulpverleners. Bedrijven en instellingen die zorg willen verlenen kunnen een voorstel indienen (aanbesteding). 

Deugt dit systeem wel? Krijgen mensen zo de zorg die ze nodig hebben? Een aantal deskundigen praat daarover dinsdag 15 juni vanaf 20 uur in de Pletterij. Gespreksdeelnemers zijn Margot Smolenaars (onderzoeksteam jeugdzorg van Follow the Money), Jos van der Lans (cultuurpsycholoog en publicist), Tim Robbe (advocaat en specialist inkoop, aanbesteden en subsidie), en Saskia Baatenburg (sociaal werker Zaandam).

Een ticket voor de zaal kost 1,50 euro. De livestream is gratis te volgen via de website van de Pletterij, de Facebook-pagina of het Youtube-kanaal. Er komt nog een tweede debat over dit onderwerp met fracties van de Haarlemse gemeenteraad. De datum is nog niet bekend. Het publiek kan dan vragen stellen over het Haarlemse aanbestedingstraject.

 De Pletterij is alleen toegang met een via de website aangeschaft ticket of na telefonische reservering.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]