2021-06-11 14:35:00 | Lange Raamstraat is klaar voor het EK | Haarlems WeekbladHAARLEM Het EK voetbal begint vandaag met de wedstrijd tussen Turkije en Italië. Toch is dat in het straatbeeld nog niet te merken. Waar vroeger hele straten al weken voor de eerste wedstrijd geheel in het oranje gekleurd waren, is dat nu slechts op een enkele plek het geval.

De Lange Raamstraat in de Haarlemse Vijfhoek is hier een uitzondering op “We hebben met een aantal bewoners heel veel oranje wasgoed in onze straat opgehangen ter ere van het EK”, zo laat bewoner Marleen Zwartkruis weten. “En natuurlijk vrolijkt het de boel een beetje op in deze barre tijden”.

Spannende tijden dus voor de bewoners van de straat. Het Nederlands elftal hoopt zondag tegen Oekraïne voor het eerst sinds jaren weer een wedstrijd op een Europees kampioenschap te winnen. De laatste zege dateert van dertien jaar geleden. Op 17 juni 2008 versloeg Oranje, dat toen onder leiding stond van bondscoach Marco van Basten, Roemenië in de groepsfase met 2-0. 

De wedstrijd begint zondag om 21.00 uur. Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: Haarlems Weekblad