2021-06-14 13:40:00 | Michael van Praag nieuwe voorzitter VVD Heemstede-Bloemendaal

[ad_1]

BLOEMENDAAL Sportbestuurder Michael van Praag (73) is door de leden van het VVD-netwerk Heemstede-Bloemendaal gekozen tot voorzitter van het bestuur. Van Praag, die in Aerdenhout woont, hoopt vanuit de huidige solide basis het lokale VVD-netwerk verder uit te bouwen door nieuwe leden aan te trekken. 

“Ik heb graag een helikopter-functie”, zegt Van Praag, “en als bestuursvoorzitter kun je mensen bij elkaar brengen”. Michael van Praag volgt Eelke van Tienhoven op, die zich na tweeënhalf jaar voorzitterschap kandidaat stelt voor het fractielidmaatschap van de VVD Bloemendaal. 

Met Michael van Praag heeft het VVD-netwerk Heemstede-Bloemendaal een zeer ervaren bestuurder in huis gehaald. Hij was voorzitter van Ajax (1989-2003), de Eredivisie CV (2003-2008), de KNVB (2008-2019) en bestuurslid van de Uefa (2009-2021). Van Praag is momenteel bestuurslid van de Johan Cruyff Foundation en voorzitter van de Nederlandse Sportraad. Ook in de lokale politiek heeft Michael van Praag ervaring. Toen hij in 2006 in Bentveld woonde, was hij gedurende negen maanden raadslid voor de VVD in Zandvoort.

VVD Bloemendaal en VVD Heemstede vallen sinds vijf jaar als netwerk onder één bestuur. Lokale VVD-netwerken zijn samenwerkingsverbanden tussen gemeentelijke besturen, die een een eigen VVD-fractie hebben.

Voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 zijn zowel de VVD Heemstede als de VVD Bloemendaal op zoek naar enthousiaste leden die zich willen kandideren als fractielid.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]